Zalakaros strand nyitás 2024

Rengeteg újítás, változatlan árak a Zalakarosi Fürdőben

by Polisor Bettina

Részleges nyitással várja vendégeit a Zalakarosi Fürdő strandja, hiszen a sportmedence és egy gyógyvízzel feltöltött egység is a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére áll május 3-tól.

A Zalakarosi Fürdőbe változatlan árakon válthatnak belépőt a vendégek

A 2023-as, sikeres strandszezon végét követően a fürdő vezetése újabb lehetőségeket keresett a fürdő további fejlesztésére, a vendégek még jobb minőségű és még élménytelibb kiszolgálására. A Zalakarosi fürdő egész télen színes programokat szervezett a vendégeknek, emellett pedig már az idei nyárra fókuszálva dolgoztak az újdonságokon.

Az elmúlt időszakban történt fejlesztésekről számolt be a Zala Vármegyei Hírportálnak a fürdő vezérigazgatója, Végh Andor:

„A gyógyászati részleg teljes területén a nyílászárók cseréje valósult meg, valamint a főépület homlokzati burkolatának javítását, színezését végezték el a szakemberek. Május 3-án részlegesen megnyit a strand sportmedencéje, illetve az úgynevezett hármas számú gyógyvizes egység. Kijelenthető: egy olyan sikeres úton indultunk el, amelynek hosszú távú célja, hogy a fürdő által biztosított magas minőségű szolgáltatások a jelenlegi látogatók mellett majd egy újabb vendégkör megjelenését eredményezzék. A jegyárak tekintetében marad az árstop, vagyis nem tervezünk emelni, azonban az attrakciók terén bővített palettával készülünk. Ennek egyik lépése például a strandi fogadóépület teljes megújulása, modernizálása, amely azt is jelenti, hogy a fürdőre érkezőket már az első pillanatban egy igazi tengerparti hangulatot idéző rész várja.”

– részletezte a fürdő vezérigazgatója

Végh Andor azt is elmondta, hogy mivel a sportmedencében lévő vízi akadálypálya hatalmas sikert aratott a strandolók körében, így ezt az élményelemet tovább bővítik.

Ezzel együtt a sportmedence környezete is megújul, hiszen a térkövet puha műfű váltja fel, valamint óriás babzsákok és a már jól ismert, tengerparti hangulatot idéző napernyők fokozzák a vendégek kényelmét az idei szezonban is.

Zalakaros strand nyitás 2024
A fürdős hírekért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

A nyári szünet június 22-én kezdődik, de a Zalakarosi Fürdő strandja már június 14-től várja a kikapcsolódni vágyókat

Gyermekes családoknak az idei nyári szünetben is érdemes lesz a Zalakarosi Fürdőbe látogatni, hiszen a gyermekek legnagyobb örömére olyan interaktív játékot telepítenek a családi medencébe, ami az országban egyedülállónak számít.

Emellett a csúszdák is új színekben pompáznak, hiszen teljes felújításon estek át, csakúgy, mint a gyerkőcök kedvencének számító Vízipók-Csodapók elnevezésű játék- és víziparadicsom.

Az animációs programok fellegvára, a Sajtház is új játékokkal bővült, a legkisebbekre gondolva pedig a pancsolómedence kapott színes burkolatot és új játékelemet.

A fürdőt körbevevő hatalmas, árnyékot adó fákkal teli park 30 további fával lett gazdagabb, és nagyjából 15 ezer tő egynyári növény került kiültetésre, az egészséges életmódra nevelés jegyében, és a nemdohányzó vendégek védelme érdekében pedig dohányzásra kijelölt helyeket létesítettek a fürdő területén.

„Az előbb felsorolt felújításokat, beruházásokat saját forrásból oldotta meg a fürdő, köszönhetően az ésszerű gazdálkodásnak. A geotermikus fűtésre való átállásnak mára számokban is jól mérhető jelei vannak és itt nem állnak meg. A következő lépésként a fürdő napelemrendszerének kiépítése várható, aminek köszönhetően az éves villamosenergia-felhasználás több mint 16 százalékkal csökkenthető.”

– zárta gondolatait Végh Andor

A Spabook megbízott nagycsaládos tesztelői tavaly három kicsi gyermekkel vágtak neki első 5 fős mini nyaralásuknak, így egyelőre a határon túl nem merészkedtek, viszont Zalakaroson eltöltöttek néhány napot. Az ő beszámolójukat itt olvashatod el:

Ha érdekel a fürdők világa, csatlakozz a Fürdős csoporthoz, és ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt a Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben