Danubius Hotels szállodaigazgató Nagy Edit HR igazgató Varga Csaba

Bezár Magyarország legnagyobb szállodája, pedig tavasszal még ingyenesen biztosította szobáit az ukrajnai menekülteknek

by Kassay Tamás

A Danubius Hotel Hungaria, Magyarország legnagyobb szállodája bezár 2022. november 1-jétől, várhatóan 2023. február 28-ig. A Danubius Hotels közleménye szerint átmeneti üzemszünet lesz, amelyet az indokol, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehetne hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.

Magyarország legnagyobb szállodája ideiglenesen bezár a rezsiköltségek miatt

Mint emlékezetes, idén márciusban az éppen befejeződő, nagyszabású felújítási program végén megnyitották Magyarország legnagyobb szállodáját, hogy a hazánkba érkező ukrajnai menekültek ellátásában tudjanak ingyenes szobakapacitással segíteni. Mindössze 6 hónappal később nagyot fordult a világ és most arról kell beszámolnom a Spabook lapjain, hogy a Danubius Hungaria Hotel megkezdte a meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését és elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak. A szállodalánchoz tartozó többi szálloda változatlanul fogadja az odalátogatókat.

menekült szálló keleti pályaudbar Danubius Hotel Hungaria

A Danubius Hotels a hatékony üzemeltetést tartja szem előtt, ezért a jelenlegi gazdasági és energiahelyzetet, továbbá hosszútávú céljait figyelembe véve tervezte meg működését a késő őszi, téli időszakra. A szállodalánc mérete és összetétele a piaci szereplőknél nagyobb mozgásteret ad tevékenységének átcsoportosítására, így a Danubius Hotels novembertől nyolc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrött.

Megújult szobák és lakosztályok, felújítás és átmeneti üzemszünet – A Danubius Hotels az őszi-téli időszakban a gazdasági helyzetnek megfelelő optimális működést és beruházásainak folytatását tűzte ki célul.

A Danubius Hotels az év közben befejezett projektek mellett, az őszi-téli szezonban is töretlenül folytatja szállodáinak fejlesztését. A Radisson Blu Béke Hotel a nyáron véget ért teljes megújulása után, összes szobájával és megújult lakosztályaival várja a kikapcsolódni vágyókat és az üzleti utazókat egyaránt. A Danubius Hotel Astoria is nagy átalakuláson ment keresztül idén, szobái közül 44 újult meg, így május óta ismét teljes kapacitással várja vendégeit.

November közepén pedig megkezdődik a Danubius Hotel Helia három emeletén az északi szobák felújítása. A szállodában a beruházás korábbi fázisaiban megújult a hotel lobby, az étterem, a Yellow Bistro & Bar és a rendezvénytermek is új külsőt kaptak.  A szobák felújításával a Duna-parti hotel több ütemben, teljeskörűen megújul. A szálloda a felújítás alatt is a megszokott szeretettel várja a vendégeket.

„A Danubius Hotels célja továbbra is, hogy a legtöbb szállodánk hatékonyan üzemeljen, így lehetőség szerint minden munkatársunknak munkát tudjunk biztosítani a következő, gazdaságilag nehezebb, foglaltság tekintetében pedig gyengébb időszakban is. Ez a kettős cél a jelenlegi döntés mellett mind megvalósul: vendégeinknek számos más szállás lehetőséget tudunk nyújtani fővárosi szállodáinkban és ami ugyanilyen fontos számunkra, hogy erre az időszakra a novembertől ideiglenes üzemszünet alatt lévő Danubius Hotel Hungariában dolgozó összes kollégánkról gondoskodni tudunk.  Az előttünk álló nehezebb hónapok ellenére tulajdonosunk elkötelezett szállodáink fejlesztése, megújítása iránt és hosszútávon gondolkodik. Tervezett beruházásainkat az Danubius Hotel Astoria, a Radisson Blu Béke Hotel megújítása és a Hilton Budapest tetőteraszán idén megnyitott White Raven Skybar & Lounge átadása után a Danubius Hotel Helia felújításával folytatjuk”

– mondta el Kovács Balázs a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Sorozatban érkeznek a hírek a bezárásokról, közülük az egyik leghíresebb érintett szálloda a Soproni Hotel Lövér.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben