A BOTANIQ Turai Kastély lett Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája

by Kassay Tamás

A BOTANIQ Turai Kastély az International Travel Awards nemzetközi megmérettetésen nyerte el a „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája” díjat, ezzel bővítve nemzetközi és hazai elismerésének listáját.

A BOTANIQ Turai Kastély, tavalyi sikerei után, 2022-ben újra versenybe szállt az International Travel Awards nemzetközi turisztikai versenyén. A BDPST Group-hoz tartozó szálloda 2021-ben elnyerte a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” címet, 2022-ben pedig Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának választották a közönség és a zsűri szavazatainak alapján.

A nemzetközi versenyre, amelyet a KSA Tourism Marketing szervezet rendezett meg, több mint 100 ország szállodái és vendéglátó egységei neveztek be.  A többkörös kiválasztási folyamat után, a vendégek, illetve a szakmai zsűri szavazatai határozták meg a végső sorrendet az egyes kategóriák élén.

A BOTANIQ Turai Kastély 2022-ben is csatlakozhatott a győztesek köréhez, és a Legjobb Európai Kastélyhotel után Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája is lett

fotó: BOTANIQ

Csakúgy, mint a tavalyi siker, az idei elismerés is nagy megtiszteltetés, hiszen megmutatja munkánk igazi gyümölcsét. A BOTANIQ-ban minden nap arra törekszünk, hogy vendégeink a legkiválóbb szolgáltatást kapják és egy igazán egyedülálló, különleges környezetben pihenhessenek. Az újabb elnyert díj megmutatja, hogy mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten jól teljesítünk, hiszen a vendégeink mellett a szakmai zsűri véleménye is megmutatkozik a döntésben. Folyamatos fejlesztéseinkkel és frissülő szolgáltatásainkkal igyekszünk a jövőben is eleget tenni annak, amit ez a díj magával hordoz és továbbra is az ország kiemelkedő desztinációjaként működni.” 

– mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

Az International Travel Awards verseny értékelési folyamata összetett és számos szempontot figyelembe vesz. Keretein belül egy szakmai zsűri, meghatározott szempontrendszer alapján vizsgálja meg az egyes indulókat, nagy hangsúlyt helyezve a szálloda szolgáltatásaira, kialakítására, illetve arra is, hogy a személyzet hogyan viszonyul a vendégekhez. Emellett a wellness és spa szolgáltatások és a gasztronómiai kínálat, a hotelek éttermei is külön értékelési pontot képeznek mind minőségükkel, mind pedig a szolgáltatásuk színvonalával.

A nemzetközi szakértelem hozzájárul ahhoz, hogy az egyes kategóriák nyertesei ne csak országos, de nemzetközi színvonalon is kiemelkedő szállodák legyenek.

A BOTANIQ Turai Kastély vendégei számára ott tartózkodásuk minden pillanatában igyekszik átadni nem csak a prémium szolgáltatások élményét, de az egykori főúri kastély történelmét is. Éttermében, a Clarisse-ban, a kastély környezetével szoros kapcsolatban kialakított fogások és Schossberger Klára festményei fogadják a látogatókat, az épületen végig haladva pedig megannyi, eredeti szépségében pompázó építészeti elem és díszítés repíti vissza őket a múlt századokba. A múlt és a jelen tökéletes összhangjában számtalan szolgáltatást igénybe véve töltődhetnek fel a szállóvendégek. A kastély kül- és beltéri medencéi, különleges élményeket kínáló Spa részlege, melyben finn szauna, gőzkabin és sószoba is található és újonnan kialakított beltéri, illetve kültéri fitnesz szolgáltatása is az ott tartózkodás teljes ideje alatt igénybe vehető. Ha pedig inkább a szabad levegőn töltenék el az időt a vendégek, a kastély kertjében hangulatos pikniken vehetnek részt, a legkiválóbb ételek és pezsgők társaságában vagy akár a szabadban is sportolhatnak a teniszpályáknak köszönhetően.

A BOTANIQ igazgatója Csizmadia Örs

A szállodaigazgatói pozíciót 2021. március 1-je óta Csizmadia Örs tölti be, aki többek között egy New York-i étteremben is vezető pozícióban dolgozott korábban. Hazai pályafutását Budapesten kezdte a Nobu étteremben. 2010 és 2011 között a New York-i 15 East Restaurant vezetője volt. Ezt a manhattani kortárs japán éttermet Michelin-csillaggal is kitüntették. Hazatérése után a Buddha-Bar Hotel F&B vezetője, majd közel 5 évig a TOKIO Budapest Étterem és Bár étteremigazgatója volt. 2018 decemberétől projektmenedzserként közreműködött több fővárosi szórakozóhely megnyitásában, 2019 nyarától pedig a Párizsi Udvar Hotel F&B igazgatója lett.

Online visszajelzések, vendégértékelések a BOTANIQ Turai Kastélyhoz kapcsolódóan

Egyöntetű azok véleménye, akik megszálltak a kastélyban: a hely kiváló. Magam is ajánlottam már, amikor kérdezték tőlem, hogy bizonyos paraméterek mellett melyik szállodába utazzanak el. Ugyanakkor fontos megemlíteni és észrevenni azt, hogy ez a hely eltérően működik sok más helytől, akár mondjuk a szintén messze földön híres és elismert Falkensteiner Kastélyhotel Velden am Wörthersee-ben. A legtöbb ilyen helyre az arra kirándulók bemehetnek fogyasztani az étterembe. Sok elégedetlen visszajelzés rontja az összértékelést amiatt, hogy a kapuból elküldik az érdeklődőket, kizárólag előzetes foglalással lehet belépni. Ami egy dolog, mert lássuk be, sok más luxus szálloda esetében is ügyelnek a biztonságra és a diszkrécióra, de több negatív visszajelzés érkezett a biztonsági őrök modorára, ami azért javítható lenne, méghozzá elég könnyedén.

El lehet vitatkozni azon a nézőponton, hogy az ilyen történelmi jelentőségű épületek legalább kívülről, az udvarról megtekinthetők legyenek-e. Szólnak mellette érvek, de természetesen ellene is. Jelenleg csoportos lágotatásra lehet bejelentkezni előzetesen. Azért érdemes lenne megfontolni egy fotó spot és selfie spot kialakítását, ahonnan az arra járók készíthetnének néhány fényképet úgy, hogy a vendégeket nem zavarják és a biztonság miatt sem kell senkinek aggódnia.

Kínálnak egyébként piknik szolgáltatást, 30 ezer forint ellenében piknikkosárral várnak, amelynek tartalma 2 főre:

  • Házi kenyér és pogácsaválogatás
  • Vajkrém
  • Sonka és szalámi variációk
  • Sajttál magvakkal, aszalt gyümölcsökkel
  • Zöldség crudités
  • Croissant, házi lekvár
  • Kopjary szénsavas/szénsavmentes ásványvíz
  • Chandon Garden Spritz vagy Chateau D’Esclans Whispering Angel Rosé

A BDPST Group dióhéjban

A BDPST Group érdekeltségei Magyarországon:

A BDPST Group érdekeltségei külföldön:

A 2015-ös alapítása óta a BDPST Group egy dinamikusan növekvő tőkebefektető társasággá vált, jelenlegi többségi tulajdonosa Tiborcz István. A cégcsoport számos befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon és a pénzügyi szektorban egyaránt. A leányvállalatain keresztül látja el a fejlesztői, beruházói, szállodaüzemeltetési, márkastratégiai, valamint tanácsadási feladatokat. Hozzá tartozik a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. amely fejlesztéseken dolgozik és a BDPST Hotel Management Zrt. amely a szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési-tanácsadó feladatokat látja el. Utóbbit kiegészítve működik a BDPST Koncept, amely nemzetközi hotelek és éttermek márkastratégiáján dolgozik. 2022-től pedig a BDPST Capital Zrt.-vel kiegészülve erősíti jelenlétét a pénzügyi piacon.

A BDPST Group, amelyhez a BDPST Capital Zrt. is tartozik, 2022-ben megszerezte a Gránit Bank többségi 57%-os többségi részesedését, valamint a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlására szintén üzletrész-adásvételi szerződést írt alá. Érdekesség, hogy a közelmúltban látott napvilágot a hír, amely alapján a BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. adásvételi szerződést kötött a Waberer’s International Nyrt. 21 százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlása céljából. A társaság a Waberer’s International Nyrt. további nagytulajdonosaival, a szállodaiparban a Sofitel és a Gellért Szálló egységeivel meghatározó szereplőként működő, a görög turizmusba is beszálló Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt.-vel és a Geraldton Invest Zrt.-vel, valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt.-vel összehangoltan eljáró személyekként nyilvános vételi ajánlatot tesznek a részvényesek számára.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben