Debrecen 4 csillagos szálloda épül látványterv Bord studio Aquaticum Hotel

4 csillagos szálloda épül az Aquaticum Debrecen mellé – látványterven a díjnyertes tervező alkotása

by Waterfan

„Világbajnok sztárépítész” tervezőiroda álmodta meg az új négy csillagos hotelt Magyarország legújabb és építészetileg legizgalmasabb strandja, a nagyerdei Aquaticum Strand Debrecen mellé.

A Bord Építész Stúdió által tervezett új szálloda a strand és a nagyerdei Aquaticum Mediterrán Élményfürdő közötti területen fog felépülni, várhatóan 2022-ben, míg az idei év a tervek véglegesítésével fog telni. A debreceni önkormányzat tulajdonában álló Aquaticum Debrecen Kft. közel 4,4 milliárd forint támogatást nyert el a Kisfaludy-programból a szálloda megépítésére. A hotel látványterveit a dehir.hu tette közzé.

Ezen az új hotelen kívül – szintén jelentős állami támogatásból – épül másik két 4 csillagos szálloda is a belvárosban, a Darabos utcában, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utcában.

Díjnyertes építész stúdió rajzolta az „Aquaticum Hotel” épületét

Debrecen 4 csillagos szálloda épül látványterv Bord studio Aquaticum Hotel medence
fotó: dehir

A Bord Építész Stúdióval korábban készítettem már interjút a brutál látványosra sikeredett Aquaticum Strand kapcsán. Ők a tavalyi A’Design Award építészeti világversenyen, 180 ország 8500 pályaműve közül arany minősítést kaptak a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) épületére, amivel az bekerült a világ legjobb épületei közé.

Debrecenben Bordás Péter építész neve fémjelzi az Aquaticum Strand mellett a Nagyerdei Stadiont, az építészeti világversenyen díjazott Debreceni Nemzetközi Iskolát és a Kelet-Magyarország egyetlen „A+” kategóriás irodaházát, a Forest Offices épületét, valamint a Dóczy Parkot is – tudhatjuk meg Nagy Sándor helyi képviselő FB bejegyzéséből.

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben