Hotel Europa Fiz Hévíz felújítás 1,4 milliárd forint fejlesztés

A Hotel Europa Fit hévízi szállodáját 1,4 milliárd forintból újítják fel

by Kassay Tamás

A hévízi Hotel Europa Fit szálloda 500 millió forintos támogatással indította el rekonstrukciós programját még 2020-ban. A munkálatok 2022 végére fejeződnek be. A Kisfaludy 2030 program keretében országszerte 40 új szálloda épül, 14 ezer egyéb szálláshely, közel 600 panzió és 114 szabadidős létesítmény újul meg tucatnyi más attrakció, vár, kastély és gyógyhely fejlesztése mellett. 

Megújul a Hotel Europa Fit Hévíz

A hévízi szálloda újdonságait bemutató eseményen Horváth Ferenc, a Hotel Európa Fit vezérigazgatója úgy fogalmazott, a hotel folyamatos megújításába illeszkedően a Kisfaludy program segítségével felújították az apartmanszobákat, 6 lakosztályt, megújult a wellnessrészleg és az uszoda, továbbá a szálloda fogadótere, valamint a szabadtéri medence körüli terület. Digitális fejlesztéseket valósítottak meg, „okosszobákat” alakítottak ki, ami még magasabb szintű élményt kínál a vendégeknek.    

Hotel Europa Fiz Hévíz felújítás 1,4 milliárd forint fejlesztés
fotó: Hotel Europa Fit; Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.

Az adatok azt mutatják, hogy ha egy szálloda minőségi felújításokat valósít meg, akkor több vendégéjszakát, magasabb költést és nagyobb bevételt hoz, és mindez hatással van az adott településre és a térségre is

– fejtette ki Horváth Péter a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Hévízen.    

Horváth Péter a Hotel Europa Fit 1,4 milliárd forintot meghaladó összegű fejlesztéseit bemutató rendezvényen arról beszélt, hogy júniusban 66, júliusban 22, augusztusban pedig 16 százalékkal több vendéget regisztráltak a magyar turisztikai szektorban. A foglalások alapján szeptemberre várhatóan 25 százalékkal több lesz a vendég, miközben a külföldiek száma is közel négyszerese lehet a tavalyinak.

Itt jegyzem meg, hogy a külföldiek száma továbbra is kevés, és fontos, hogy ezen a téren változást tudjunk elérni a következő szezonban. A témát ebben a cikkben jártam körbe részletesen.

Horváth Péter hozzátette: a jövő turizmusa adatokon alapul, ezért is hozták létre a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot, ami alapján jelenleg Hévízen 681 szálláshely – 54 százalékuk szálloda – 4417 szobát tart fent 9764 férőhellyel. Az idei nyár a fürdővárosban is jól alakult, a tavalyihoz képest 23 százalékkal több vendéget és 27 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak.

A térségnek további lendületet adhat, hogy április óta újra állami tulajdonban van a Sármellék-zalavári repülőtér, ahol hamarosan elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek „soha nem látott szintugrást” eredményeznek.

A Sármelléki Hévíz Airport lesz „a nyugat kapuja” közvetlen összeköttetésekkel, ami még több vendéget hozhat és csökkenhet a szezonalitás, miután újra állami kézbe került.    

Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy vélekedett, hogy a városban közös cél a minőségi turizmus fejlesztése, amelyet a kormányzat is számos forrásból segít. Hévízi fürdős élményeimről már többször is írtam, és bár éjszakai szórakozási lehetőség helyben nem sok van, mégis úgy vélem, hogy fiatalok számára is egyre többet nyújt és kellemes kikapcsolódási célpont lehet.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben