Kaán Károly kulcsosház Kisapáti Badacsony

Meglepő kijelentés a minisztertől: a turisztikai fejlesztéseket tájazonos módon kell megvalósítani

by Kassay Tamás

A turisztikai fejlesztéseket környezet- és tájazonos módon kell megvalósítani, úgy, hogy azok mindenkinek javára váljanak – fogalmazott Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Veszprém vármegyei Kisapátiban, amiről az MTI számolt be. 

Kaán Károly Kulcsosház Kisapáti

A tárcavezető a felújított Kaán Károly Kulcsosház átadása alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta, hogy a megújult kulcsosház jelzi a közösségformálás igényét, valamint azt, hogy a térség kedvelt és megbecsült szeglete Magyarországnak. 

Egy élni akaró nemzet megnézte, hogy mi maradt neki, felfigyelt a kincsekre. Ennek köszönhetjük a Kéktúra megszületését és azokat a turistaházakat is, amelyek a két világháború közötti időszakban, majd egy újabb hullámban a második világháború után születtek – mondta a miniszter.

Mivel a Szent György-hegy turizmusával kapcsolatos fejlesztés törékeny természeti környezetben zajlik, ezért minden fejlesztést nagyon át kell gondolni, hogy ne károsítsák a természeti környezetet.

A kulcsosház 68 millió 700 ezer forintból újult meg, két szinten 4 szobát alakítottak ki, 13 szálláshely jött létre. A turistaházat nyáron már használhatja a nagyközönség – mondta el az MTI-nek Horváth-Zsédöly Viktória Imola, a település alpolgármestere.

Spabook vélemény: a kijelentést üdvözöljük, különös tekintettel arra, hogy nem csupán a Balaton térségében, de ott különösen sok olyan fejlesztés valósult meg az utóbbi években, amely a most megfogalmazott elvárást nem teljesíti, illetve számos olyan gigantikus fejlesztés került napirendre, amelyeket óriási felzúdulás követett. Jó lenne, ha valóban sikerülne megtalálni azt a bizonyos egyensúlyt az előremutató, korszerű fejlesztések és a természeti értékek, valamint a helyi lakóközösség érdekeinek védelme között.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben