Kecskemét Aqua Hotel szálloda Horváth Építőmester zrt fürdő

Új 3 csillagos, környezetbarát szálloda épül Kecskemét Aqua Hotel néven

by admin

A Kecskemét Aqua Hotel 3 csillagos egysége napelemekkel, valamint a fürdőben keletkező metángázt hasznosító kazánrendszerrel épül a Horváth Építőmester Zrt. kivitelezésében. Látványtervek és videó alább.

Kecskemét Aqua Hotel: a zöld szálloda

A magyarepitok.hu értesülése szerint az építkezés szeptember végén kezdődött el, a munkálatok befejezésének várható ideje 2021 decembere lesz.

A Kecskemét Aqua Hotel közvetlenül a város fürdője mellett épül fel, ahogyan az a látványtervek egyikén jól kivehető és beazonosítható, kattintásra galéria nyílik:

Az épület alap formavilága emlékeztet az eredetileg 4 csillagos Hilton szállodának tervezett, de jóval nagyobb épületre, ami végül nem épült meg a fürdővel együtt, bár annak a megtérülését részben a szállodai vendégekre alapozták.

A háromcsillagos szálloda közel egymilliárd forintos beruházásból valósul meg és 12 új munkahelyet fog teremteni. A projektet önerőből finanszírozzák, állami, vagy önkormányzati támogatás nincs benne a keol.hu információi szerint. A beruházó a fejlesztés által egy eddig betöltetlen piaci szegmens igényeit kívánja kielégíteni:

A többi nagy szálloda azért magasabb kategória, velük nem is tudjuk és nem is akarjuk felvenni a versenyt. […] fürdő szolgáltatásaira épülő hotel jelenleg nincsen Kecskeméten, mi kifejezetten a rekreációra és az egészségfejlesztésre szeretnénk hangsúlyt fektetni.

Bus András Gábor, ügyvezető, korábban a 7. egyéni választókerületben a Fidesz jelöltje volt

Az összesen 3 szintes (földszint+2 emelet) kecskeméti hotel 41 szobával várja majd a vendégeit. A szobák mindegyike egységesen 20 négyzetméter alapterületű, egy részük pedig összenyitható lesz, hogy a családok igényeinek is meg tudjanak felelni. Dicséretes, hogy a tervezéskor gondoltak hátrányos helyzetű társainkra is, mert hírek szerint a hotel mozgáskorlátozottak számára is kínál majd megfelelően kialakított, ergonomikus szobát. A szálloda gasztronómiai kínálatáról egyelőre nincsenek információk, ami bizonyos az az, hogy reggeliztetést mindenképpen vállal.

A kecskeméti fürdő szomszédságában elhelyezkedő épületből hozzáférést fognak biztosítani a fürdő szolgáltatásaihoz is.

Egy éjszaka reggelivel, de fürdőzés nélkül fejenként 10-12 ezer forint körül fog majd alakulni.

A hosszú távú fenntarthatóság jegyében kiemelendő tényező, hogy az épület energiaellátását megújuló energiából kívánják majd fedezni: az energia újrahasznosító rendszer részben napelemekből, részben pedig a fürdő által jelenleg a levegőbe engedett metángázt hasznosító biogáz kazánrendszerből fog állni.

Érdekességek a Kecskeméti Aqua Hotel építkezésének kapcsán

A Kecskeméti Fürdő egyébként már korábban is szerette volna, ha szálloda épül mellé, mert az eredeti tervekben nem csak, hogy szerepelt egy szomszédos hotel, hanem az uszoda látogatottságát, megtérülését részben erre alapozták.

Először 2007-ben hiúsult meg a hotel építési projekt, mert az erre létrehozott cég – bár Hilton márkájú házat szeretett volna felhúzni, nem rendelkezett elegendő tőkével, s bár az akkori városvezetés megpróbálta bevonni a KÉSZ Kft.-t, az építőipari cég akkor már a saját, Sheraton szálloda projektjét vitte a közelben. 

2018. október 26-án aztán a Hírös Sport Nonprofit Kft. újra pályázatot hirdetett, ezúttal a mellette lévő 3170 négyzetméternyi terület 30 százalékának a földhasználati jogára, szállodaépítés céljából.

Ketten vették fel a pályázati dokumentumokat, az egyik a KÉSZ Kft., vélhetően csupán tájékozódási céllal, a másik pedig egy magánszeméllyel (Jászberényi Tamás) közösen Bus Gábor (a fentebbi videóban nyilatkozó Bus András Gábor édesapja), a Hírös Sport Kft. felügyelőbizottságának akkori elnöke, olvasható a kecsup.hu anyagában.

A Kecskeméti Fürdő szállodaépítési projekt gazdája tehát egy olyan páros, amelynek az egyik tagja az uszodát is üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagja, Bus Gábor – írta meg még 2018 novemberében a hirosveny.hu

Nem pénzt nyertünk. Nem kapunk önkormányzati vagy állami támogatást. Egy földterület használati jogát kaptuk meg, tehát nem is lesz a miénk. Ráadásul még fizettünk is a jogért egyszeri 12 millió forintot

mondta a kecsup.hu-nak Bus Gábor.

A kecsup.hu leközölt még néhány érdekességet a szállodaépítés hátterével kapcsolatban, és azt is megtudhatjuk, hogy kicsoda Jászberényi Tamás. Egy másik cikkben mutatja be az üzletemberek kapcsolatát a kecsup.hu. Aki a turizmus iránt érdeklődik, bizonyára emlékszik arra a focistára (Sáfrány Tamás), aki 2020 év elején a néhány napos cégével nyert néhány – konkrétan 8 milliárd – forintot szállodaépítésre. Na, ezen a környéken futnak össze a szálak, akit érdekel, a másik oldalon elolvashatja.

A Spabook a turizmussal és a vendéglátással foglalkozik és mindent azon a szemüvegen keresztül néz, hogy az elkészült vendéglátóipari egység megfelelő színvonalú-e és hozza-e azt a minőséget, ami elvárható. Amennyiben igen, azt sikernek tekinti, amennyiben nem, akkor kritikát fogalmaz meg, a tulajdonosi kör kilététől teljesen függetlenül. Az oldal célja segíteni és aktívan közreműködni a magyar vendéglátás minőségének hosszú távú javításában és fejlesztésében.

Bízom abban, hogy mind a fürdő, mind a Kecskemét Aqua Hotel, mind pedig a város számára tartós sikert hoznak majd a megnyitás utáni évek!

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Ha úgy gondolod, elég részletes volt a cikk, oszd meg másokkal, hogy teret kapjon a minőség a neten!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben