Rákóczi Hotel tetőterasz Sátoraljaújhely

Tetőteraszos wellness hotel épül Kelet-Magyarországon

by Polisor Bettina

Új, négycsillagos, tetőteraszos wellness szálloda kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Várhegy Üdülő Kft. március végén, amelyre április 29-ig várják az ajánlatok beérkezését. A beruházás a tervek szerint a sátoraljaújhelyi Várhegyen lévő Rákóczi Hotel telkén, Natura 2000-es területen valósul meg – írja az Építészfórum.

Sátoraljaújhely új szállodájában a 2. és a 3. emeleten kap helyet a wellness részleg

Rákóczi Hotel tetőterasz Sátoraljaújhely
Fotó: E-építési portál

A Várhegy Üdülő Kft. az új, négycsillagos wellness szállodát a sátoraljaújhelyi István Király útja 123. alatt lévő telken tervezi építtetni, ugyanott, ahol a 70-es években épült, de néhány éve megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont épületei is állnak.

Az összesen 2650 négyzetméter alapterületű, 50 vendégszobás wellness szállodában 240 négyzetméteres wellness részleg kap majd helyet, ahol

  • szaunavilág,
  • merülőmedence,
  • pezsgőfürdő,
  • masszázs- és sószoba

is lesz, valamint 55 m2 alapterületen masszázs helyiség és sószoba, külsős vendégek számára pedig külön öltözőblokk készül. A tervek szerint a három részből álló épület két oldalán szállásblokkok helyezkednek el, középen pedig a főbejárat, a recepció lobbi és az ehhez kapcsolódó reggelizőtér. Az épület – a zárófödém tetőteraszon kívüli részén – nagy területet felölelő zöldtetőt kap.

Spabook vélemény: fontos azt látni, hogy ez a méretű wellness részleg kiegészítő extra szolgáltatásnak jó, de önmagában nem teszi wellness hotellé a helyet, ahhoz túl kicsi.

Natura 2000-es területen épül fel Sátoraljaújhely új szállodája

Az új sátoraljaújhelyi szálloda Natura 2000-es területen helyezkedik majd el, ezért a kivitelezés során kiemelten fontos – a biológiai diverzitás megőrzése érdekében – a területre vonatkozó szabályok figyelembe vétele, olvasható a közbeszerzési felhívásban.

A szálloda látványterve és helyszínrajza január 8-án kapott engedélyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályától, a március végén kiírt közbeszerzési felhívásra pedig április 29-ig várják az ajánlatok beérkezését. 

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben