Új luxus szállodamárka érkezett Magyarországra a W Budapest Hotel megnyitásával

by Kassay Tamás

Új szállodamárka jelent meg hazánkban, miután a QPR Properties megnyitotta 151 szobás luxusszállóját, a W Budapest Hotelt a budapesti  Andrássy úton álló Drechsler palotában.

Az egykor az Állami Balettintézetnek is helyet adó műemléképület szállodává alakítását két és fél év alatt végezte el a DVM-csoport integrált építészeti és építőipari szolgáltató – közölte a kivitelező DVM-csoport az MTI-vel.

A W Budapest Hotel a Marriott Internationalhez tartozó W Hotels üzemeltetésében működik.

A Drechsler palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között épült francia reneszánsz és neogótikus stílusban. Az UNESCO világörökségi helyszínen álló védett műemlék 135 éves története során számos szerepet töltött be az intézményi és lakófunkciótól a vendéglátóipari felhasználáson keresztül a kiemelt kulturális szerepkörig. A palota az elmúlt két évtizedben teljesen elhagyatva állt – írták.

A rendkívül rossz állapotú palotát a DVM group (Magyarország) mint a projekt generálkivitelezője újította fel. Az örökségvédelem és műemléki helyreállítás jelentős gépészeti és elektromos megújulással egészült ki, amely a 16 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan minden helyiségét érintette. A kivitelezőnek az ötcsillagos szálloda műszaki elvárásaira is fel kellett készítenie az épületet – tájékoztattak.

A magyar szállodapiac egyik legfontosabb szereplője a Marriott International.

Jelenleg 8 szállodával rendelkezik hazánkban, több szegmensben is.

Luxus kategóriás Marriott hotelek Magyarországon

  • W Budapest,
  • Ritz-Carlton Budapest,
  • Matild Palace Budapest, Luxury Collection hotel

Prémium kategóriás Marriott hotel Magyarországon

  • Budapest Marriott Hotel

Válogatott szolgáltatási lehetőségek kategóriája

  • Courtyard by Marriott Budapest City Center,
  • Four Points by Sheraton Budapest Danube

Jelentős további fejlesztési terveik vannak az országban: miután a W Hotels márka debütált a régióban, az ősszel a Dorothea Hotel, Autograph Collection szállodával a legelső Autograph Collection szállodát is bevezetik Magyarországon.

A Marriott globális szálláshely-szolgáltatási rendszere 2023 első negyedéve után közel 8400 szálláshelyet számlált, több mint 1.534.000 szobával.

A világ legnagyobb szállodaláncát üzemeltető Marriott International konszolidált nettó árbevétele tavaly 20,773 milliárd dollár volt. A cég 2021-ben 13,86 milliárd dollár éves bevételről adott számot.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben