Bezárt a Villa Vitae, a Balaton egyik legelegánsabb szállodája

by admin

A Villa Vitae rövid, de fényes karrier után bezárja szobáit, miután a négycsillagos balatonfüredi szálloda gazdát cserélt. Az elegáns épületet Szíjj László milliárdos vállalkozó, a Duna Aszfalt Zrt. tulajdonosa vásárolta meg – derül ki az Index és az Alfahír cikkéből. Turizmus hírportálként szigorúan igyekszem a tények mellett maradni, a politizálást meghagyom a sajtó többi képviselőjének.

Villa Vitae Balatonfüred egyik leghíresebb szálláshelye volt

A televízióban nagy sikerrel futott Luxusfeleségek nevű megrendezett-valóságshow-magazin egyik helyszínét az egész ország megismerhette kívül-belül, még azok is, akiknek esélye sem lenne ilyen színvonalú helyen nyaralni. A provence-i hangulatú boutique hotelből lenyűgöző panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre és a Balatonra, csodás kertje, medencéje tökéletes otthonul szolgálhatott családi események számára is.

Villa Vitae bezárt megszűnik Balatonfüred hotel Balaton szálloda
forrás: Villa Vitea Facebook oldala, ha érdekelnek a turizmus hírei, akkor ajánlom a Turizmus hírek csoportot.

A  Villa Vitae korábban, 2015-ben 468 millió forint uniós, 2 éve pedig a Kisfaludy-programban 79 millió forint állami támogatást kapott turisztikai célok megvalósítására. Az eredeti uniós támogatás feltétele az volt, hogy 5 évig ilyen minőségben kell üzemeltetni az ingatlant. Ez most éppen lejárt, a tulajdonosváltás után pedig az eddig megjelent sajtóhírek szerint az üzemeltetés jellege meg fog változni. Én magam felhívtam a Google-ben és a Villa Vitae honlapján is található telefonszámot, hogy rákérdezzek, később lehet-e esetleg újra foglalni majd szobát, de sajnos a vonalon egy technikai géphang jelentkezik, lényegében elérhetetlen.

A tulajdoni lap tanúsága szerint a Villa Vitae-ról szóló adásvételi dokumentumok július 9-én futottak be a földhivatalhoz. Az előző tulajdonos Eppel János, a Porsche Hungária korábbi vezetője volt, az új tulajdonos, Szíjj László pedig országszerte ismert nagyvállalkozó, szerintem senkinek nem kell bemutatni, de szabadon rá lehet keresni az interneten. Szíjj tulajdonában egyébként több szálloda is van, tehát nem lenne elképzelhetetlen, hogy a Villa Vitae később újranyit, de erről egyelőre nincsen elérhető információ.

Budapesten másik esetben már láthattuk azt, hogy a tulajdonosváltás végül nem járt funkcióváltozással, ugyanis épp a héten írtam róla, hogy az egykori Hilton helyén Crowne Plaza hotel nyílt.

Turizmus hírek csoport Neked szól, ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben