Boeing 737 MAX problémák

A Boeing 737 botrány miatt azonnali hatállyal távozik a program főigazgatója

by Kassay Tamás

Távozik a Boeingtől a cég 737-es programjának vezetője a modell közelmúltbeli problémái miatt – jelentették be az amerikai repülőgyártónál szerdán. – írja az MTI.

Ed Clark, a Boeing 737 program főigazgatója 18 év után azonnali hatállyal hagyja el a céget.

A menedzser utódja Katie Ringgold, aki a Boeing alelnöki pozíciójában és a 737-es program főigazgatójaként dolgozik majd, valamint a Washington állambeli Rentonban működő gyártóhely vezetője lesz.

A Boeing döntését megelőzően az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal úgy foglalt állást, hogy a repülőgépgyártó a minél több gép gyártására irányuló megrendelői nyomás miatt nem fordít kellő figyelmet a biztonságra.

A Boeing 737-es modelleket érintő problémák közül legutóbb január elején egy szinte vadonatúj 737 Max 9-esnek nem sokkal felszállás után kiszakadt egy oldalpanelje, nagyméretű nyílást hagyva a gép oldalán. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az incidensnek nem voltak súlyos, akár halálos áldozattal járó következményei.

Arról, hogy mi vezetett a Boeing megbízhatósági problémáihoz, már dokumentumfilm is készült és a Spabook-on részletesen írtunk róla:

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben