Boeing 737 MAX botrány: újabb hiba, vizsgálják a hajtóművek jégmentesítő-rendszerét

by Kassay Tamás

A Boeing gépei egyelőre továbbra is repülhetnek, de a hajtóművek jégmentesítő-rendszerét vizsgálat alá vonták a Boeing két típusában is. Az egyik géptípus gondatlanul piacra engedett, 2 halálos légikatasztrófát és 1 súlyos balesetet önhibájából elszenvedő 737 Max, a másik a szélestörzsű (személyes kedvencem) 787 Dreamliner. Kiderült, hogy probléma lehet hajtóműveik jégmentesítő rendszereivel, írja a CNN-re hivatkozva a Telex az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatalától (FAA) származó információ alapján.

A CNN egy másik cikkben már olyan utasokról ír, akik a sorozatos problémák és biztonsági kockázatok miatt már bojkottálják a Boeing 737 MAX típusú repülőket utazásuk során. Eközben a Ryanair kitart a típus mellett, de árat emel, mert a gyártó a vizsgálatok miatt nem tudja időben leszállítani a megrendelt mennyiséget, míg a Wizz Air az Airbus-ra esküszik, amelyeknél a hajtóműveket kell a tervezettnél korábban szervizelni és soron kívüli vizsgálatra vinni, ezért kényszerül jóval kisebb kapacitással repülni, mint a menetrendbe betervezték.

A Boeing botrány újabb felvonása: a hajtóművek jégmentesítő-rendszere problémákkal küzd

Fontos tisztázni azt, hogy az eddigi megállapítások szerint a probléma nem jelent közvetlen baleseti kockázatot, szemben a 737 MAX-ok lezuhanását okozó szoftverrel. A hajtómű jégmentesítő-rendszere arra szolgál, hogy a repülők hajtóművei az utazómagasságon tapasztalható -40 Celsius fok körüli hőmérsékleten is stabilan működjenek, a rendszer használata elengedhetetlen.

3 éve fedezték fel, hogy problémák akadnak a hajtóműjegesedés-gátlókkal, amely javításához a 737 Max esetében vezetékeket kell cserélni a pilóták feje fölött található elektronikai panelben, a 787 Dreamliner típusain pedig tömítéscsere oldja meg a problémát. Ezzel elkerülhetővé válik, hogy a gépek hajtóműve menet közben veszítsen teljesítményéből. A 2021-es átvizsgálás során egy másik elektromos problémát is felfedezett a cég a 737 Max típusokon.

A hajtómű jegesedés már okozott halálos balesetet Airbus A330-as gépnél

Az Air France 447-es járatának katasztrófája Rio de Janeiro és Párizs közötti menetrend szerinti járatával történt 2009. június 1-jén, amikor az F-GZCP lajstromjelű Airbus A330-203 eltűnt az Atlanti-óceán felett, fedélzetén 216 utassal (közülük öt magyarral) és 12 főnyi személyzettel. Ez volt az Airbus A330 első, utasforgalomban elszenvedett, valamint az Air France történetének legnagyobb emberáldozatot követelő katasztrófája, amelynek több oka volt:

  • A gép sebességét mérő Pitot-csövek a fűtés ellenére elfagytak, emiatt hibásak lettek a sebességadatok.
  • A számítógépes rendszer a hibás sebességadatok miatt kikapcsolta az automata vezérlést,
  • majd nem sokkal később kikapcsolta az emberi hibás kormánymozdulatok elleni védelmet is.
  • A gép sebessége lecsökkent (megbízható adatok híján),
  • a gép a kis sebesség miatt átesett és zuhanni kezdett, amiből a pilóták nem tudták kivenni, mivel nem voltak felkészítve ilyen helyzetre. A gép pár perc alatt a tengerbe csapódott.

Az Airbus A330 biztonságos repülőgép (a fenti tragédiát leszámítva egyetlen példánya zuhant le, az is berepülőpilóták kiképzése közben, utasok nélkül).

Botrányos a Boeing 737 MAX története

A Boeing 737 MAX típusának eddigi alig pár éves, rövid karrierjét súlyos incidensek kísérik, amelyek a gép számos különböző egységéhez kapcsolódnak. A szoftveres átesésvédelmi rendszer hibája, vagyis inkább a repülőgép konstrukciós átgondolatlansága miatt 2 repülőgép zuhant le (2018 októberében az indonéz Lion Air, 2019 márciusában pedig az etióp Ethiopian Airlines), egy másik összeszerelési hiba miatt pedig 2024 januárjában az Alaskan Airlines menetrend szerinti járata, 177 utassal a fedélzetén kénytelen volt visszafordulni, miután a nem megfelelő rögzítés miatt kiszakadt a helyéről az egyik vészkijárat takaróeleme. Egészen konkrétan repülés közben kiszakadt a gép oldala. Az eset után több gépen is hasonló rendellenességet találtak a hatóságok.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor éppen néhány hónapja írtunk róla, hogy a Boeing 737 MAX repülőgépek függőleges vezérsíkjával is problémák akadtak, erre jön most a jégmengesítő-rendszer problémája is.

Évtizedes történet, elhibázott management döntések sora és a profit éhség vezetett oda, hogy az egykoron a legmegbízhatóbb gépeket gyártó Boeing látványos mélyrepülésbe kezdett a biztonsághoz kapcsolódó minőség terén. A vállalat magatartása nem csupán emberéletekbe került, de a tőzsdei világban is felháborodást okozott és irdatlan méretű bírságot vont maga után, amely látszólag még mindig nem terelte a helyes útra a Boeing döntéshozóit.

Az óriás cégek esetében gyakran merül fel kérdésként, hogy milyen felelőssége van egy-egy vezetőnek, hiszen csak papírokat tologat, számok alapján számokról dönt, leépít pár embert, átszervez néhán ágazatot, de a repülőgépeket nem a CEO tervezi. Nos, a Boeing példáján jól látható, hogy a szervezeten belül meghozott hibás döntések a termék, jelen esetben a repülőgép minőségére milyen hatással van. Ha valaki plüssöket gyárt, ott lehet azzal játszani, hogy esetleg kevésbé lesz puha a játék anyaga, vagy 20 év helyett 9 év alatt szétfoszlik, de a repülés ennél komolyabb iparág. Akit érdekel a háttér, olvassa el az alábbi cikket, annak is a második felét, lebilincselően érdekes a történet:

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben