Álom helyekre utazhatsz jó áron az új budapesti China Southern Airlines járattal

by Kassay Tamás

Ma reggel a China Southern Airlines bejelentette új Budapest-Kanton (BUDCAN) járatát egy üzleti reggeli keretében a szakmai szereplők számára. A járattal új lehetőségek nyílnak Ausztrália, Új-Zéland, Vietnám és más országok felé is a májustól közvetlenül elérhető kantoni hub (átszállási központ) útvonalhálózatán keresztül. Mivel november 30-ig Kína vízummentességet biztosít a Magyarországról beutazóknak, ezért nagyon egyszerű megszerveznünk az utazást.

A China Southern és a légitársaságot képviselő, annak magyarországi ügyfélszolgálatát is ellátó Aviareps közös eseményen számos szakmabeli vett részt, beleértve az utazási irodák képviselőit, utazásszervezőket és a turizmus média képviselőit.

Új Budapest – Kanton járat (BUD-CAN) a China Southern Airlines színeiben

A Budapest és Kanton közötti közvetlen járat egy jelentős lépés az ázsiai légi összeköttetés területén. Az útvonalról szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be még április 11-én. A mai szakmai tájékoztatón ismertették a részleteket is, így többe között megtudhattuk, hogy a járat hetente 4 alkalommal, kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap közlekedik.

Az új útvonalon a légitársaság Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépeket használ, amelyek szépségük miatt is igen kedveltek az utazók körében, de legnagyobb előnyük az, hogy kifejezetten kényelmes utazási élményt biztosítanak.

Az új Budapest – Kanton járat menetrendje:

China Southern Budapest Kanton
  • Indulás Guangzhouból (CAN) Budapestre (BUD): CZ649, indulás 00:50, érkezés 07:20.
  • Indulás Budapestről (BUD) Guangzhouba (CAN): CZ650, indulás 13:00, érkezés 05:50+1.

A China Southern Airlines jelenleg 950 repülőgéppel rendelkezik, és 2023-ban 142 millió utast szállított.

A China Southern Airlines Kína legnagyobb légitársasága a repülőgépek számát és az utasforgalmat tekintve, központja Guangzhouban található.

A China Southern Airlines nemzetközi és belföldi útvonalhálózata is lenyűgöző. Naponta több mint 3000 belföldi járatot üzemeltet, és több mint 200 úticélra repül 40 országban és régióban. Az Európa – Kína útvonalon a légitársaság összesen 12 közvetlen járatot kínál, beleértve a Budapest-Kanton járatot is.

Jó áron érhető el Ausztrália és Új-Zéland is

China Southern Budapest Kanton járat

Az új járat árai versenyképesek, a Guangzhouba szóló oda-vissza út ára 265 500 Ft-tól kezdődik (ez szerintünk lehetne olcsóbb, és várható is, hogy majd a dinamikus árazás miatt a kereslet függvényében változni fog, mi 150-190 ezer forint között látnánk ezt jó vételnek). Rendkívül jó hír az Ausztráliáról és Új-Zélandról álmodozók számára, hogy Melbourne már 368 900 Ft-tól elérhető, ami jó árnak számít, Auckland 364 900 Ft, Densparas Bali pedig 307 100 Ft, méghozzá 23 kg-os feladott poggyásszal együtt.

A légitársaság különböző utastípusoknak kedvezményes jegyárakat is kínál, beleértve a VFR (Visiting Friends and Relatives), diákok és cégek számára is speciális ajánlatokat.

Ingyenes tranzitszállás

China Southern Budapest Kanton Guangzhou

A China Southern légitársaság ingyenes tranzitszállást kínál azoknak az utasoknak, akik 6 óránál hosszabb, de 30 óránál rövidebb átszállási idővel rendelkeznek. A szolgáltatás Peking, Chansha, Shenzen, Urumqi, Guangzhou, Guiyang, Dalina, Wuhan és Shenyang városaiban vehető igénybe.

Gunagzhou és Shenyang átszállás esetén már előre lefoglalható ez a szolgáltatás a China Southern honlapján. A többi város esetén a repülőtéren, a China Southern pultnál lehet lefoglalni.

China Southern Airlines Sky Pearl Club törzsutas program

A China Southern Airlines Sky Pearl Club törzsutas programja 4 szintű tagságot kínál: standard, ezüst, arany és platina kártyák. A program különböző előnyöket biztosít, beleértve a lounge használatot, elsőbbségi check-in szolgáltatást és exkluzív ülésválasztást. A gyermekek számára külön Little Pearl tagsági kártya is elérhető.

Mérföldeket ad, ha nem pazarlod az ételt

A China Southern légitársaság elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és bevezette a „Zöld járatok” kezdeményezést. Ez arra ösztönzi az utasokat, hogy mondjanak le azokról az ételekről, amelyeket nem fogyasztanak el, cserébe mérföldeket kapnak a törzsutas programban. Az előző évben ez a program közel 3000 tonna ételt takarított meg.

Az új Budapest-Kanton járat elindítása újabb fontos mérföldkő nem csupán a két ország közötti közlekedési és üzleti kapcsolatok erősítésében, hanem a magyar turisták számára számos ázsiai úti cél versenyképes áron történő elérésében.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben