Amszterdam Schiphol repülőtér káosz késés

Káosz az amszterdami repülőtéren

by Kassay Tamás

Az utóbbi hetekben egyre több probléma, késés, járattörlés borzolja az utazóközönség idegszálait, ma éppen Amszterdamból kaptam olvasói beszámolót arról, hogy mekkora fejetlenség uralkodik Európa egyik legfontosabb repülőterén.

„A rendszeres problémák miatt nagyon sok ember a szükségesnél lényegesen korábban érkezik a repülőtérre, akár 8 órával a járat indulása előtt már ott vannak. Ez a felesleges tömeg nagyon megnehezíti a közlekedést és a folyamatokat a repülőtéren.”

– mondta Olvasóm a repülőtérről.

Lássuk az előzményeket!

Ma délelőtt a Budapest Airport a közösségi oldalán tájékoztatta az utasokat arról, hogy több légitársaságot érintő technikai probléma lépett fel, ami miatt Budapesten is jelentősen lelassult az utasfelvétel más repülőterekhez hasonlóan.

A probléma a következő légitársaságokat érinti:

  • Air France
  • British Airways
  • KLM Dutch Airlines
  • LOT
  • Polish Airlines
  • Norwegian

A KLM Budapestre tartó járata is jelentős késést szenvedett el

Amszterdam Schiphol repülőtér késés

Az Amszterdamból Budapestre tartó KL1977 járat 14:25 óra nem indult el, pedig ugyanennek a gépnek már Ferihegyről is fel kellett volna szállnia 17:05-kor, vissza a holland fővárosba (KL1978). Tehát, akik Budapesten várakoznak az amszterdami KLM gépre, számukra információ, hogy az még el sem indult. Frissítés: 17:16-kor elindult Budapestre, így a Pestről visszainduló járat várhatóan 19:50-kor lesz felszállásra kész.

„12:30-kor érkeztem a reptérre, de akkora tömeg volt, hogy nem fértem be az épületbe sem. 14 órakor úgy nézett ki, hogy még nagyjából 1 óra sorbanállás van hátra csak az ellenőrzőkapuig. Biztos voltam benne, hogy nem fogom így elérni a gépet, késésről nem kaptam értesítést. Végül pár perccel az eredeti felszállási időpont előtt érkezett a jelzés e-mailben, hogy 90 percet késik a felszállás. Szuper, így visszatért a remény, hogy elérhetem. Végül átjutottam az ellenőrzésen 15:50-kor azt írták ki, hogy 16:30-kor fogunk indulni. 17 órakor már a gépen voltunk, de nem indultunk el. A pilóta arra hivatkozott, hogy Németország légterében van valami fennakadás és várnunk kell, ameddig átrepülhetünk rajta.”

– mondta Olvasóm

Happy end: végül 17:16-kor felszállt a gép.

Nem happy end: így várhatóan nem jön össze a 3 órás késés, tehát semmiféle kártérítés nem jár a várakozásra kényszerülő utasoknak.

Ebben a cikkben összefoglaltam, hogy mik a jogaink és a lehetőségeink, ha a poggyászunk késik, vagy tűnik el. Aki pedig nem reszkírozna és inkább autóval indulna útnak, rácsodálkozhat, mennyi wellness élménnyel vár az Adria!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben