Cebu Pacific koronavírus covid biztosítás szolgáltatás utasoknak

Egyre több légitársaság kínál COVID-19 biztosítást az utasok bizalmának növelése érdekében

by Waterfan

Legutóbb a Fülöp-szigetek legnagyobb légitársasága, a Cebu Pacific jelentette be a COVID Protect-et, a Cebu Pacific TravelSure legújabb kiegészítő szolgáltatását, amelynek célja, hogy biztonságot garantálhasson a légitársaságot választó utasoknak.

Koronavírus biztosítás a Cebu Pacific légitársaság utasainak

Ez a koronavírus biztosítás a foglalás során adható hozzá a szolgáltatásokhoz és a Fülöp-szigeteken a koronavírus fertőzéssel kapcsolatos kórházi kezelésre és egyéb kezelésekre terjed ki.

A COVID Protect a Cebu Pacific azon utasai számára, akik pozitív COVID-teszet produkálnak, akár 1 millió PHP-t (kb. 20 805 USD) fedezetet biztosít a kórházi kezelés és az orvosi költségek fedezésére. A légitársaság átfogó utazási biztosítási szolgáltatása minden utas számára elérhető, aki a Cebu Pacific bármely belföldi, vagy nemzetközi úti céljáról repül. A fedezet a kiindulási helyről történő indulás napján kezdődik és 2 órával a visszatérő járat megérkezése után ér véget, legfeljebb 30 egymást követő nap időtartamig. Az utas nemzetisége nem számít, de a Fülöp-szigetek legális lakosa kell, hogy legyen, ezért mi itt még nem számolhatunk ezzel a szolgáltatással – ha véletlenül eljutnánk odaáig. Viszont, jó tudnunk erről, egyfajta trend figyelhető meg, alább mutatok még több hasonló példát.

A CEB TravelSure COVID Protect mögött az Észak-Amerikai Biztosító (Chubb Company) áll. A Chubb a világ legnagyobb ingatlan- és balesetbiztosítója a nyilvánosan forgalmazott biztosításokat tekintve.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy elindítottuk a Cebu Pacific TravelSure COVID Protect programot, elkötelezettségünknek megfelelően az utazás és az idegenforgalom biztonságos és fenntartható újraindítása érdekében. A COVID Protect segítségével az utasok magabiztosabban utazhatnak, különösen, ha elengedhetetlen utazást terveztek, mivel szükség esetén fedezettséggel rendelkeznek”

– mondta Candice Iyog, a CEB marketingért és ügyfélélményért felelős alelnöke.

Hasonló koronavírus utasbiztosítás példák a világból

A Cathay Pacific, Hong Kong 5 csillagos légitársasága hasonló biztosítást vezetett be, náluk minden repülőjegy foglaláshoz automatikusan és ingyenesen (jegyárba építve) jár a szolgáltatás.

Az Air Canada COVID-19 biztosítását csak kanadai lakosok vehetik igénybe, közülük is csak azok, akik az Aeroplan tagjai.

Az Etihad Airways COVID-19 biztosítását minden 2021. március 31-ig megtett út tartalmazza. Azok az utasok, akiknél az első nemzetközi Etihad-járatukon történő utazást követő 31 napon belül diagnosztizálták a koronavírust, 150 000 euróig (kb. 177 000 dollár) fedezik az orvosi költségeket, valamint napi 100 euró (118 dollár) térítés jár a karanténköltségek fedezésére 14 napig. Az Etihad azt is előírja az utasainak, hogy minden járat előtt végezzenek PCR-tesztet a saját költségükre.

A Japan Airlines COVID-19 biztosítását az Allianz Assistance szolgáltatja. A fedezet csak a nemzetközi járatok utasaira vonatkozik, és legfeljebb 150 000 eurót (hozzávetőlegesen 177 000 USD) fizet az összes orvosi költségből, amely a COVID-19 kezdeti vizsgálati díjából és a későbbi gyógykezelésből származik azon utasok számára, akik külföldön produkálnak pozitív tesztet. A fedezet kiterjed a karantén és a hazaszállítási költségek térítésére is. A japán biztosítás az utazás első szakaszától számított 31 napig érvényes azokra az utazásokra, amelyek 2020. december 23. és 2021. június 30. között kezdődnek. A fedezet viszont megszűnik, ha az utazó visszatér a lakóhelye szerinti országba, még akkor is, ha az 31 napon belül történik.

A Wizz Air is csatlakozott a sorba január 28-án, erről itt olvashattok.

Az Emirates esetében volt ilyen szolgáltatás, de a honlapjukon (jelenleg 2021.01.27-én) nem szerepel 2021-es dátum, a program az ott található adatok szerint 2020 december 31-én befejeződött.

Ha nem mennél olyan messzire és maradnál inkább Európán belül, akkor ez január 25-i hír és érdekelhet:

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és wellness témákról értesülhetsz a zárt csoportunkban, várunk szeretettel.

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser
vendégélmény tanácsadó

Forrás: Cebu Pacific hivatalos

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben