Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér Ferihegy fejlesztések ujranyitó terminál járványügyi intézkedések

Változások Ferihegyen: fejlesztések, újranyitó terminál, járványügyi intézkedések

by Waterfan

A Budapest Airport legfrissebb közleményében arról tájékoztatott, hogy budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér beruházásai a koronavírus légi közlekedésre gyakorolt negatív hatásai ellenére sem álltak le, egyes projektek megvalósítását pedig előre is hozták, amíg alacsony az utasok száma.

Folytatódnak a fejlesztések a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren: új mozgólépcső a B oldali utasmólón, megújuló felvonók

Modernizálják a terminálokon található lifteket, április végéig megújul a 2A Terminál indulási és érkezési szintjét összekötő felvonó, amelynek párját már a 2020-ban felújították. Az utasok számára nem látható, kulisszák mögötti fejlesztés keretein belül, a háttérfolyamatok gördülékenységét elősegítő fejlesztésként a megújul a túlméretes csomagok szállítására használt teherlift, amely egyenesen a poggyászosztályozó csarnokba szállítja a nagyméretű poggyászokat.

A B oldali utasmólón található mozgólépcső telepítését a járvány miatt a Budapest Airport 6 hónappal elhalasztotta, a kivitelezés idén április elején kezdődik és várhatóan június végén fejeződik be, aminek köszönhetően kényelmesebben utazhatunk majd.

Bud:cargo a vakcinalogisztika szolgálatában

Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér Ferihegy fejlesztések ujranyitó terminál járványügyi intézkedések cargo vakcina logisztika

A légiáru-szállítás – gyors, hatékony és megbízható, így – kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben. A koronavírus-járvány kezeléséhez szükséges orvosi eszközök, maszkok, gyógyszerek számos esetben légi úton érkeznek Magyarországra.

2021 márciusáig a Magyarországra érkező több, mint 3 millió vakcina 80%-a légi úton, a budapesti repülőtéren keresztül érkezett az országba.

A Budapest Airport már 2020 szeptemberében megkezdte a felkészülést a vakcinaszállítmányok kezelésére. A vakcinák kezelése különleges odafigyelés mellett zajlik, a Budapest Airport és a cargo közösség tagjai – földi kiszolgálók, logisztikai cégek, hatóságok és a repülőtér üzemeltető – 0-24 órás készenlétben dolgoznak, minden járat érkezése előtt egyeztetést folytatnak, hogy a vakcinák fogadása és a szállítmányok kezelése gördülékenyen történhessen és néhány órán belül eljuthassanak a tervezett célállomásra.

Minden körülmények között fontos, hogy az egészségügyi szállítmányok a lehető leggyorsabban, szigorúan szabályozott körülmények között, minőségüket megőrizve jussanak el a feladótól a címzettig. Ezért a Budapest Airport Magyarországon is bevezeti a CEIV Pharma gyógyszerlogisztikai szabványt, amely átláthatóbbá, gördülékenyebbé és biztonságosabbá teszi a gyógyszerlogisztikai folyamat egészét:

Újranyitó terminálrészek, szigorú járványügyi intézkedések

Március 28-tól a Budapest Airport újranyitja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korábban lezárt utasforgalmi területeit. Vasárnaptól az alábbi változások lépnek életbe:

  • Újra megnyílik a 2A Terminálon az utasfelvétel, a 2A érkezési csarnok és az 1. utasmóló.
  • Az utasbiztonsági ellenőrzés a 2A és a 2B Terminálon is elérhető lesz.

Információ a tranzitterülettel kapcsolatban:

  • A Schengenből érkező utasok ellenőrzése az 1. utasmólón zajlik.
  • A Schengenen kívüli területről, vagy Európai Unión kívüli schengeni országból érkező utasok a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón esnek át az ellenőrzésen.
  • A schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2A Terminálon, az 1. mólón és a B utasmólón kapnak helyet.
  • A nem-schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón találhatók.

A hatályos belépési szabályok értelmében a schengeni országokból érkező utasok is dokumentumellenőrzésen esnek át, ez megnövekedett várakozási időt eredményezhet!

A Budapest Airport továbbra is fenntartja azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével minimalizálható a fertőzés kockázata a repülőtéri tartózkodás során, hogy a repülős utazás tiszta és biztonságos környezetben, az egészségvédelmi intézkedések mellett is gördülékenyen, magas szolgáltatási színvonal mellett valósulhasson meg.

A repülőtéren tartózkodók – az utasok és a személyzet – védelme a mindenkori előírásoknak, nemzetközileg alkalmazott jó gyakorlatoknak megfelelően, nemzetközi szervezetek által akkreditált módon valósul meg, amelyet az ACI és az EASA által kiállított tanúsítványok is igazolnak.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek hitelesen csoporthoz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben