Qatar Airways Dreamliner Budapest-Doha járat

Tizenkét sérült a Qatar Airways járatán, ismét turbulencia okozott veszélyhelyzetet

by Kassay Tamás

Hat utas és a személyzet hat tagja sérült meg a Qatar Airways Dohából Dublinba tartó QR107-es járatán, amikor a Boeing 787 Dreamliner repülőgép erős turbulenciába került Törökország felett. A Dublin Airport tájékoztatása szerint a sérülteket mentők várták a repülőtéren.

Graeme McQueen, a dublini reptér médiakapcsolatokért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy a Qatar Airways repülőgépe biztonságosan landolt nem sokkal 13 óra előtt. A géphez mentők, valamint a reptér tűzoltó és rendőri egységei is felvonultak.

A repülőgépről való leszállás előtt minden utasnál megvizsgálták, hogy van-e esetleg sérülésük. 8 utast ezt követően kórházba szállítottak. A Dohába tartó visszatérő járat (QR018) a tervek szerint ma délután a szokásos menetrend szerint közlekedik, bár késéssel.

A Qatar Airways közleménye szerint a személyzet és az utasok csak enyhe sérüléseket szenvedtek, és jelenleg orvosi megfigyelés alatt állnak. A baleset körülményeit egy belső vizsgálat fogja tisztázni.

Kedden a Singapore Airlines egyik gépe is erős turbulenciába keveredett, amely egy halálos áldozattal járt. A Szingapúrba tartó gép Bangkokban hajtott végre kényszerleszállást, hét ember válságos állapotban van, és további 53 sérültet jelentettek.

Az eset nyomán a Singapore Airlines új szabályt vezetett be, amely szerint turbulencia esetén, a biztonsági övek bekapcsolására figyelmeztető jelzés ideje alatt nem szolgálnak fel ételt.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben