Nőtt a romániai repterek forgalma 2023-ban

by Polisor Bettina


Az utasok száma 2022-ben 20,972 millió volt Románia repülőterein. Ez a szám tavaly 24,536 millióra nőtt, az utasforgalom tehát 17 százalékkal múlta felül a 2022-es számot – írja az MTI az Országos Statisztikai Intézet (INS) közleményére hivatkozva.

A Románia repülőtereiről induló utasok körében a legnépszerűbb úti cél Olaszország volt

Románia repterek forgalomnövekedés
A turizmus világának híreiért pedig csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Az Olaszországba induló utasok száma meghaladta a 2 milliót, Nagy-Britanniába 1,816 millióan, Németországba pedig 1,34 millióan utaztak. A romániai járatok legfontosabb célállomása a Londont kiszolgáló lutoni, a Milánóhoz közeli bergamói és az IGA isztambuli repülőtér volt, a legtöbb Romániába érkező utas pedig Lutonból, Bergamóból és a belgiumi Charleroiból indult.

A legnagyobb utasforgalmat a Bukarestet kiszolgáló otopeni Henri Coanda Nemzetközi Repülőtér bonyolította, 7,317 millió induló és 7,303 millió érkező utassal. A kolozsvári repülőtéren 1,631 millió volt az induló, és 1,606 millió az érkező utazók száma. A belföldi utasforgalom 49,5 százaléka az otopeni reptéren keresztül zajlott. A kolozsvári repülőtér részesedése 16,3, a temesvárié pedig 15,2 százalék volt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben