Ryanair Boeing 40 új repülő

40 új Boeing repülővel bővülhet a Ryanair flottája

by Polisor Bettina

Nagyjából összhangban a korábban bejelentett és módosított ütemtervvel a Ryanair vezér Michael O’Leary egy római sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Ryanair június végéig 35, július első két hetében pedig további öt repülőgépet tervez átvenni a Boeingtől.

A Ryanair arra számít, hogy a Boeing 40 új repülőgépet szállít július közepéig

A Ryanairnek eredetileg április végéig kellett volna átvennie az 57 darab Boeing MAX 8200-as repülőgépet, viszont a Boeing mélyrepülése miatt márciusban még azt közölte a légitársaság, hogy június végéig összesen 40 gépet szállítanak le, a határidő pedig a mostani bejelentés szerint július közepére tolódott.

O’Leary azt is elmondta, hogy szerinte a Lufthansa tervét illetően – miszerint az 41%-os részesedést szerez az olasz ITA légitársaságban – keményebb versenykorlátozó intézkedésekre lenne szükség, ezen túlmenően pedig kitért arra is, hogy a Ryanair ragaszkodik ahhoz a tervéhez, hogy június 3-án újraindítja a Tel Avivba tartó járatait – feltéve ha a körülmények kellően biztonságosak.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben