Ryanair kényszerleszállás Berlin bombariadó

Újabb Ryanair kényszerleszállás és bombariadó, ezúttal Berlinben

by Kassay Tamás

Kényszerleszállást hajtott végre a Ryanair Dublin (DUB) – Krakkó (KRK) járata Berlin (BER) repülőterén, mert sajtóhírek szerint pokolgépes fenyegetés miatt meg kellett szakítania az útját – tudósított róla az MTI.

A Ryanair 160 utast szállító FR1901-es számú járata május 30-án, vasárnap este 8 óra körül ért földet a német főváros nemzetközi repülőterén, miután a pilóta vészhelyzetre hivatkozva azonnali leszállási engedélyt kapott. A rendőrség, valamint a tűzoltóság szakemberei keresőkutyákkal vizsgálták át a repülőt, mert sajtóhírek alapján bombafenyegetés miatt kért leszállást a pilóta. A berlini rendőrség szóvivője ma, azaz hétfő reggel közölte, hogy nem találtak semmilyen veszélyes eszközt a repülőn.

Az eljárás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölték hivatalosan a leszállás okát. Az utasokat egy mentesítő járattal szállították tovább hétfő hajnalban, míg a repülőgép Berlinben maradt.

A Ryanair FR1901-es járatának útja visszanézhető a Flightradar-on.

Nemrég volt hangos a világ attól, hogy Fehéroroszországban állami kamu bombariadó után vadászgéppel kényszerítették földre az ország felett áthaladó Ryanyair gépet. Úgy tűnik, valaki kedvet kapott ahhoz, hogy alig pár nappal az események után most fenyegetőzzön.

Nekem sokkal jobb és valóban viccesnek is mondható ötletem volt, inkább összegyűjtöttem egy bombahír csokorba, hogy a Ryanair jóval előbb indítja újra a budapesti járatait, ráadásul bizonyos napokon és irányokban régen látott jó árakat is biztosít:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben