sea tox Horvátország

Itt az új méregtelenítős őrület, a Sea-Tox

by Polisor Bettina

Aki egy kicsit is próbál egészségtudatos életet élni, bizonyára tisztában van a méregtelenítés fogalmával, aminek egyik leghíresebb nagykövete nem más, mint az amerikai filmcsillag Gwyneth Paltrow, aki azt állítja, hogy élete célja a méregtelenítés támogatása.

Sea-Tox a méregtelenítés új neve horvát módra

sea tox Horvátország

Nem más, mint a Rijekához közeli Losinj az az szépséges horvát sziget az Adrián, ahol a Sea-Tox program keretében nyújtott szolgáltatásokat élvezhetjük, és ahol a gyógykezelések egyik alappillérét a sziget levegője adja, ami a sziget fekvésének, növényvilágának és éghajlatának köszönhetően varázslatos tulajdonságokkal rendelkezik. Korábban is írtunk már róla, de most újdonságokról is beszámolunk, a beágyazás alatt a cikk folytatódik:

Losinj, vagy ahogy az ott élők nevezik, „Európa gyógyító kertje”, gyakorlatilag egy szabadtéri gyógyfürdő – igen, az egész sziget. Hogy miért? Nos, a nedves, sós, ásványi anyagokban gazdag, jázminnal, fenyővel, zsályával, mirtusszal és rozmaringgal illatosított tengeri levegő minden egyes lélegzetvételkor manna a tüdőnek. És mivel naponta körülbelül 20 000 lélegzetet veszünk, azt állítják, hogy már öt nyitott ablakok mellett töltött éjszaka Losinjban számos betegségen segíteni képes, legyen szó asztmáról, vagy magas vérnyomásról.

sea tox Horvátország

Losinj gyógyító sziget hírneve a 19. századból származik, amikor egy Ambroz Haracic nevű férfi megállapította, hogy a hely a föld légkörének azt jelenti, amit a Galápagos-szigetek a vadvilágnak. A levegőben magas a páratartalom és az ásványi anyagok koncentrációja, amit az aleppói fenyők illatai és olajai fokoznak, amelyek lombkoronája fedelet képez a természet kincseinek eme légies koktélján, valamint az olajfa, a boróka és a tamariszkuszfák. A szigeten 1200 vadon termő fűszernövényfaj található, sok közülük gyógynövény.

A Sea-Tox program megalkotója Melissa Mettler wellness-guru

sea tox Horvátország

A 4 napos Sea-Tox program minden esetben egy elemzéssel kezdődik, melynek során különböző berendezésekkel megállapításra kerül a vendég zsír-, izom- és csontváztömege, valamint itt derül ki az is, hogy megfelelő mennyiségű folyadék került e bevitelre. A mérések után kezdetét is veszi a méregtelenítés, mégpedig egy kiadós Sea-Tox masszázzsal, amelyet a helyi fenyőkből és gyógynövényekből speciális lepárlókban előállított illóolajokkal végeznek. A wellness-vonat itt természetesen nem áll meg, a következő állomásokon a sziget különböző pontjain várnak ránk izgalmas élmények, mint nyirokürítő gyakorlat, köpölyözés, vagy maga a krioterápia

Horvátország szállások kiválasztásában, utazásszervezésben örömmel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel.


Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben