Levélben kért bocsánatot a Booking vezérigazgatója a szállásadóktól

by Kassay Tamás

Glenn Fogel a Booking.com vezérigazgatója kedd délután levélben kért bocsánatot azoktól a szállásadóktól, akik érintettek voltak a kifizetési botrányban és késve, vagy még a mai napig sem kapták meg a pénzüket.

A levélből kiderül, hogy a Spabook által leközölt, egy szingapúri konferenciáról kiszivárgott videón elhangzottak valóban igazak. A vezérigazgató sorai megerősítik, hogy nem csupán rendszerkarbantartás, hanem rendszer fejlesztés és migráció is történt, új funkciók implementálásával.

A vezérigazgató minimum 50 eurónyi, helyi pénznemben kifizetésre kerülő kárpótlásra tett ígéretet. Az összeg nem fix, hanem változik a tartozás hosszának és összegének mértékével, de azt sajnos nem tudni, hogy mennyivel.

A probléma nagyságát és azt, hogy még továbbra is fennáll, jelzi az, hogy a vezérigazgató arra kéri a kedves szállásadó partnert, hogy jelezze egy megadott e-mail címen, amennyiben még nem kapta meg a neki járó pénzt. Érdekes, hogy a Booking saját maga nincsen tudatában annak, hogy kinek tartozik még – ez azért súlyos incidens, amely nagy valószínűséggel vagy adatvesztést, vagy erőforráshiányt jelezhet megítélésünk szerint.

A Booking levelét változtatás nélkül közlöm, nem fordítás, hanem így küldték ki a magyar partnereknek.

A Booking bocsánatkérés Glenn Fogel vezérigazgató aláírásával

Kedves Partnerünk!

Azért írok, hogy elnézést kérjek a pénzügyi és fizetési rendszereink karbantartásának, valamint az ebből eredő fizetési késedelmeknek Önre és vállalkozására gyakorolt következményeiért. Szeretnék egy kicsit többet megosztani a történtekről.

Azon befektetésünk részeként, hogy technológiánk továbbra is egyre magasabb szintű online biztonságot nyújtson Önnek, vendégeinek és rendszereinknek, alapvető fejlesztéseket kellett végrehajtanunk, beleértve a pénzügyi és fizetési platformjaink rendszerfrissítését. Annak ellenére, hogy alaposan megterveztük és előre értesítettük Önt és többi partnerünket, hogy ezt a munkát elvégezzük, számos előre nem látható probléma adódott. Ennek következtében néhány partnerünk kifizetése megszakadt.

Tudjuk, hogy az érintettek közül egyeseknek ez hatással volt vállalkozására, valamint szakmai és magánéletére. Ezt mélységesen sajnálom.

A késések a kifizetések megérkezésében, amelyet egyes partnereink tapasztaltak, hosszabbak voltak, mint amire számítottunk. Ez nem az a szolgáltatási színvonal, amelyet valaha is szeretnénk nyújtani partnereinknek. Tudjuk, hogy elmaradtunk a tőlünk elvárható teljesítménytől, és elismerjük, hogy még sokat kell dolgoznunk, hogy visszaszerezzük bizalmát.

Ezért ha Ön olyan partner, aki még mindig kifizetésre vár, és még nem kerestük Önt ezzel kapcsolatban, kérjük, jelezze ezt nekünk a [email protected] címen, hogy minél előbb rendezzük kifizetését.

Teljes mértékben megértem, hogy személyes bocsánatkérésem nem változtat azon a hatáson, amit vállalkozására gyakoroltunk. Szeretném azonban elismerni, hogy nehézségeket okoztunk Önnek, és elnézést kérek ezért. Dolgozunk azért, hogy tanuljunk ebből a helyzetből, és fejlődjünk.

Azon partnereink számára, akiknek a fizetése további 21 napot vagy többet késett (a 10 napos fizetési befagyasztás után, amelyet kezdetben az átállás részeként közöltünk), jó szándékunk jeléül egyszeri készpénzes fizetést szeretnénk felajánlani, amelyet november végéig utalunk el közvetlenül a bankszámlájára. Ez az összeg a tartozás összegétől és a tapasztalt késedelem hosszától függően változik, de legalább 50 euró (vagy ennek megfelelő összeg helyi pénznemben) vagy ennél magasabb értékű. Tudom, hogy ez nem pótolja a vállalkozásában okozott fennakadást, de remélem, ez az Ön iránti elkötelezettségünk és személyes elkötelezettségem mellett szól, hogy a jövőben jobb szolgáltatási színvonalat biztosítsunk.

Őszinte bocsánatkéréssel,
Glenn Fogel
vezérigazgató

A levelet nemzetközi szinten elküldték, az angol verzióról képernyőmentéseket mutatunk. Mint emlékezetes, Glenn Fogel személy LinkedIn profilját is elárasztották a panaszos hozzászólások, a károsultak pedig igen kitartónak bizonyultak.

A Booking botrány oka, következményezi, előzményei időrendben visszafelé:

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben