budaoesti fürdők online jegyvásárlás

Innovatív online jegyvásárlási rendszert vezet be a Budapest Gyógyfürdői Zrt.

by Waterfan

A budapesti fürdők május 30-án megnyitják medencéiket, ezzel kapcsolatban vettem részt ma reggel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sajtótájékoztatóján.

A cikket többször frissítettem, legutóbb 05.28 09:50-kor! Exkluzív képekkel is jövök vissza egy újabb behegyzésben.

Online jegyvásárlás a budapesti fürdőkben

Új rendszerrel ismerkedhetünk meg a budapesti fürdők nyitása után, ugyanis kizárólag online jegyvásárlás lesz lehetséges.

Frissítés: elindult a budapesti fürdők online jegy rendszere, nézzétek meg!

Szűts Ildikó elmondta, hogy az online jegyvásárlás megvalósításával a hosszú sorállást szeretnék elkerülni, hiszen a másfél méteres távolság tartása mellett, például a Palatinus – korlátozások esetén lehetséges – maximális 2499 fős kapacitása mellett a beléptetés során túlságosan hosszú sor alakulhatna ki. A BGYH hamarosan megújuló honlapján csak annyi jegyet lehet váltani, amennyi éppen aktuálisan szabad hely van a fürdőben. A rendszer folyamatosan frissíti az adatokat a kilépők számával.

Az online jegyrendszer bevezetését a fürdőzők egészségének védelme mellett a fürdő dolgozóinak védelme is indokolja. Az online vásárlás bevezetésével a beléptetés lényegesen meggyorsul, ugyanis a karórák már előre fel lesznek aktiválva, amit így a jogosultság ellenőrzése után pillanatok alatt át tudunk venni, nem kell megvárnunk, ameddig körbefut a kártyás fizetés, vagy ameddig kinyomtatja a pénztárgép a blokkot. Így pedig sor sem lesz – várhatóan.

Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy a bérletesek mozgását tudja-e követni a rendszer és bele tudja-e kalkulálni az eladott jegyek közé. A válaszból kiderült, hogy folyamatosan monitorozni fogják a bérletesek számának alakulását és finomhangolják a rendszert, amiben bizonyos mértékű kapacitást külön számukra tartanak fenn.

További információ a bérletekről, hogy azok érvényességi ideje a kényszerű üzemszünet idejével automatikusan meghosszabbodik.

Budapesti fürdők nyitva tartása

Tegnap megírtam, hogy május 30-án újra megnyitja medencéit a Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi és Római strand, a Pünkösdfürdői pedig június 15-én csatlakozik hozzájuk.

Az egyik tudósító kérdésére válaszolva elmondták, hogy idősek számára, azaz 65 éven felüliek számára nem terveznek külön idősávot.

Kedvezményes idősáv viszont lesz, délután 4 óra után kedvezményes belépőket lehet váltani a fürdőkbe.

A Palatinus 9-19 óra közötti nyitva tartással kezdi meg a működését. A délutáni 3 órás kedvezményes jegy tehát megmarad, csak 1 órával előbb lesz érvényes.

Egyelőre nem nyit meg a Széchenyi, Gellért, Lukács, Rudas, Dandár, Király fürdő.

A töltő-ürítő rendszerű medencék nem használhatók, csak akkor, ha a víz gyógyhatását nem befolyásoló fertőtlenítőszerrel kezelik. Ennek az engedélyeztetése nagyjából 1 évig tart, tehát a mostani szezonban sajnos nem járható út az alkalmazásuk.

FRISSÍTÉS:
A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelete korlátozza a fürdők egyidejű befogadóképességét. A BGYH fürdőiben az alábbi táblázat szerint alakul az egyidejű maximális létszám kapacitása:

fürdők maximális befogadóképessége kapacitása

A New Yorkban látott, színekkel megjelölt úgynevezett napozókörök felrajzolása felmerült, de egyelőre ennek a szükségességét és gyakorlati megvalósításának lehetőségét még vizsgálják. Ehhez alapvetően szükséges a fürdőkre vonatkozó szabályok és előírások teljes véglegesítése.

A budapesti fürdők házirend változása: papucs nélkül tilos

Módosul a házirend is, és bár eddig is kötelező volt a medencék használata előtti zuhanyozás, valamint a papucs használata, ezután fokozottan ügyelnek ezek betartására is. Aki feledékeny, az írja fel magának valahová az indulás előtti listára, hogy papucs nélkül ne menjen oda, mert:

papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a fürdőkbe!

FRISSÍTÉS 2

Új piktogramok a budapesti fürdőkben

Budapesti  fürdők piktogramok
Új jelelésekkel találkozhatunk a jövőben.

Az új házirendből piktogramok segítségével kiemelték a legfontosabb tudnivalókat, így segítve bennünket a gyorsabb és könnyebb tájékozódásban a szabályokat illetően.

További információkkal, saját képekkel és interjúval hamarosan jelentkezem, ha szeretnél ezekről értesülni, akkor várunk a wellness csoportban.

Üdv,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben