Karácsony Vallettában – fényfestés, jászol kiállítás, gólyalábasok és utcai koncertek az adventi időszakban

by Polisor Bettina

A Vallettai Kulturális Ügynökség (Valletta Cultural Agency) november 25. és december 31. között rendezi meg a főváros karácsonyi programját Valletta főterein és utcáin, míg a karácsonyi fények és díszek januárban is megmaradnak. A látogatókat a Parlament mellett élő karácsonyfa, Krisztus születését ábrázoló bölcső és jászol valamint különféle családi programok várják ünnepi hangulatban.

A szervezők 29 karácsonyi hangulatú eseményt és élményt terveztek Málta fővárosába, Vallettába

A programok sorában gólyalábasok, kórusok, valamint olyan kedvelt zenekarok és énekesek koncertjei szerepelnek, mint a The Travellers, Michela, Ira Losco, Gianluca Bezzina, Centrestage Gyermekkórus, Sean & Veronique, RIONA, Opening Doors, EnKor, Malta School of Music, Kor Malta, Maria Bambina Kórus- és Zenekari Társaság és még sokan mások.

November 25-én kigyúltak az ünnepi fények Valletta főutcáin, miközben a Szent János-társszékesegyház bejáratánál felavatták a hagyományos karácsonyi bölcsőt. December 4-től indulnak a látványos fényfestések a Szent György téren. Az ünnepi időszakban végig karácsonyi zene szól a Republic street-en.

karácsony Málta Valletta
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Csepűrágókkal és utcazenészekkel kelnek életre a főváros utcái december 2-án, 9-én, 10-én, 16-án, 17-én, 23-án és 24-én 11:00 és 13:00 óra között, majd december 8-án és 12-én 17:30 és 20:30 között előadóművészek barangolnak a város utcáin és szórakoztatják a nagyérdeműt.

A Vallettai Kulturális Ügynökség úgy döntött, hogy idén a béke üzenetére helyezik a hangsúlyt, miközben visszahozzák az évek során elveszett hagyományokat. December 22-én például újraéled a kis Jézus körmenet, amely 18:00 órakor indul a Győzelmes Boldogasszony templomtól, és a Zachary street felől, a Republic street-en át a St John’s square felé tart – ahol Charles J. Scicluna érsek mond üzenetet. A menet a Triton téren ér véget.

A szilveszteri ünnepség ismét a főváros szívében, a Szent György téren kerül megrendezésre, és a Grand Harbour, azaz a Nagy kikötő felett különleges tűzijátékkal köszöntik az Új Évet. A belépés ezúttal is ingyenes lesz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben