Franciaország korlátozások enyhítés március 14

Enyhít Franciaország is a korlátozásokon március 14-től

by Kassay Tamás

Sok országhoz hasonlóan Franciaország is úgy döntött, hogy enyhít a járvány miatt meghozott korlátozásokon. A közelmúltban döntött enyhítés mellett többek között Ausztrália, Izrael, Thaiföld, Csehország, Málta, Németország, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia is.

Franciaország március 14-től, már csak a tömegközlekedési járműveken teszi kötelezővé a maszkviselést, mindenhol máshol megszűnik a kötelezettség és ledobhatjuk a maszkot. Szintén fontos lépés, hogy a francia kormány felfüggeszti az oltottsági igazolás bemutatásának kötelezettségét is – jelentette be csütörtökön Jean Castex miniszterelnök a TF1 televízión:

„Március 14-től kezdve felfüggesztjük az oltottsági igazolás használatát mindenhol, ahol eddig alkalmaztuk” […] „Ugyanezen a napon a kötelező maszkviselés is véget ér mindenhol, ahol még hordani kell (elsősorban a belterekben)

mondta Jean Castex francia miniszterelnök

A védettségi igazolás bemutatása az egészségügyi intézményekben (kórházak, idősotthonok) továbbra is kötelező marad, de ez a turistákat általában nem érinti.

A tömegközlekedési járműveken azonban továbbra is kötelező lesz maszkot hordani. Az oltottsági igazolás bemutatása jelenleg az 50-nél több főt fogadó nyilvános helyeken kötelező a 16 év felettieknek. Maszkot már csak olyan helyeken kell viselni, ahol az oltottsági igazolás bemutatása nem kötelező (üzletek, tömegközlekedési járművek, hivatalok, bíróságok).

A járványügyi mutatók már egy hónapja javulnak. Az elmúlt héten a naponta feltárt új esetek száma a tizedére csökken a járvány tetőzése időszakához képest: szerdán például 53 ezer új fertőzöttet regisztráltak, míg egy héttel korábban még több mint 70 ezret.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben