Gellért fürdő fürdőtúra beltéri meleg vizes medence

A Gellért fürdő mégsem zár be augusztusban

by Kassay Tamás

Csúszik a Gellért szálló felújítása, ezért a vele műszaki szempontból szervesen összekapcsolódó, bár jogilag külön egységként működő Gellért fürdő felújítására is később kerül majd sor, és nem zár be augusztus végén.

Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az Inforádiónak adott részletes interjút a közelmúltban. Sok egyéb mellett elmondta, hogy:

„Ha a 2019-es bázist nézem, ami a turizmus és Budapest turizmusa szempontjából is egy kiemelkedő időszak volt, akkor ahhoz képest most a vendégforgalom júniusban 80 százalék körül van, és a bevételeink is meghaladják a 80 százalékot, úgyhogy ez az év sokkal-sokkal jobb lesz, mint amit reméltünk még akkor, amikor a 2022-es üzleti tervet készítettük”

A beszélgetésből megtudhattuk, hogy profitra is van kilátás, ami fontos is lenne, mert a cég komoly veszteségeteket szenvedett el, még tavaly is mínusz 1,5 milliárd forintot kellett elkönyvelnie a pandémia miatt.

A Gellért fürdő mégsem zár be augusztusban. Ősz végéig biztosan nyitva marad, de lehetséges, hogy egész 2022-ben így lesz.

A Gellért fürdő felújítása miatt eredetileg úgy tervezték, hogy már május végén bezárják majd az évszázados fürdőt, de első körben augusztus végére csúszott a bezárás, most pedig még tovább élvezhetjük a történelmi fürdőnk csodás mesevilágát. A Gellért fürdő ősz végéig biztosan nyitva marad, de az sem kizárt, hogy egész évben így lesz. Most különösen érdemes ellátogatni a Gellért fürdőbe, mivel a forgalma a szokásos vendégforgalom 50 százalékát sem éri el. Ennek oka egyrészt az, hogy sokan azt hiszik, már bezárt, másrészt pedig az idei nyári szezonra vonatkozó, külföldi piacra irányuló hirdetések is le lettek tekerve, hiszen az eredeti tervek alapján már májusban zárt volna, így nem volt értelme komoly kampányt indítani erre a nyárra.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben