Kehidakustány bővíti turisztikai kínálatát – fénykereszt és Segway túraútvonal épült

by Waterfan
Kehidakustány bővíti turisztikai kínálatát fejlesztés fénykereszt
Victor BelousovCC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Kehidakustány a fürdőzni vágyók mellett a természet és a vallási turizmus hódolóinak is kínál új attrakciókat, így bővítve az eddig vonzerejét. Az elmúlt időszakban fénykeresztet állítottak, elektromos járműveket vettek. A községben túraútvonalakat is kijelölnek és a pandémia ellenére is sikerrel folytatják a beruházásokat. – adta hírül a Keszthely tv.

Lázár István, Kehidakustány polgármestere nyilatkozott a Keszthely városi televíziónak:

„Számomra nagy öröm most, hogy ezekről a dolgokról beszélhetünk, hiszen általában a településeken a megszorítások vannak érvényben, ebből a helyzetből adódóan, amibe most vagyunk. Kehidakustány abban a szerencsés helyzetben van most is, hogy a folyamatos pályázatoknak köszönhetően minden évben jutott olyan pályázat, ami befejeződött és vannak olyanok, amik elkezdődtek, egyik évről a másikra átnyúlnak” 

Egy gyógyhelyes pályázat keretében térköves járda épült a Postától a fürdő irányába. A beruházás 2021-ben folytatódik, jelenleg a közbeszerzés zajlik. Emellett számos egyéb fejlesztésről is hallhatunk a riportban.

Fénykereszt teszi fel a vallási turizmus térképére Kehidakustány községét

Közösségi összefogással készült el a fénykereszt. A kehidakustányi Öreg-hegyen álló kereszt mellett pihenőpadokat is telepítettek. A település ezzel is bővíteni kívánja turisztikai kínálatát. A fénykereszt kapcsán a polgármester így nyilatkozott:

„Aminek (a fénykereszt – a szerk.) a további szerepköre abban bővül ki, hogy az úgynevezett vallási turizmusba, Mária útvonalba – Búcsúszentlászló-Sümeg útvonalba – bekerült. Ez nagyon fontos nekünk, hiszen itt a településen magát a turizmust, ha ki akarjuk szolgálni, nem csak abba kell érteni, hogy fürdő van, meg szállás van, meg egyéb helyek vannak, hanem nagy hangsúlyt fektetünk azokra a túraútvonalakra, tanösvényekre, amiket az elmúlt évbe és ebbe az évbe tudtunk behozni ebbe a forgalomba.”

Kehidakustány Segway-eket és elektromos járműveket is vásárolt

A túraútvonalakhoz kapcsolódó fejlesztés keretében 12 darab Segway-t és 2 nagyobb elektromos járművet is vásároltak. Az ezekhez kapcsolódó útvonalak kiépítését 1 hónap múlva befejezik. Kehidakustány célja, hogy a fejlesztések és beruházások nyomán felkészülten, új attrakciókkal várja a vendégeket.

Országszerte vannak folyamatban, illetve előkészítés alatt különféle fürdős fejlesztések, például Debrecenben, Győrben, Szolnokon, Kiskunhalason is.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha kifejezetten a fürdős témák iránt érdeklődsz, akkor vár a Gyógyfürdők csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben