Kuala Lumpur szállás Setia medence Petronas tornyok

Airbnb Délkelet-Ázsiában: panoráma, üvegfalú fürdőszoba, Jacuzzi, medence, mennyország

by admin

A jó ár-érték arányú helyek földi paradicsoma Délkelet-Ázsia, ahol a legjobb szállodák szolgáltatásai mellett érdemes privát apartmanokban is gondolkodni, mert semmihez sem fogható, egyedi élményt kínálhatnak. Úgy, mint ez a panorámás lakás a 34. emeleten Kuala Lumpurban.

In medias res kezdek, bele a közepébe: Teljesen panorámás, full üveg falú fürdőszoba, amely a Petronas tornyokra néz. Az ablak alatti sáv a fürdőkád kikövezett fala, ha megnézitek a képen, látszódik a zuhanyfej és kádtöltő csaptelep is. Nem vacakolnak, simán kirakják járólappal az ilyeneket. Igazából kifejezetten izgalmas koncepció már önmagában is, de ezzel a látvánnyal instant get kategória. Hol lehet ezt megvenni, kérem? Ugye egy pesti, külvárosi kislakást beszámítanak? Ja, hogy nem, ja. Kár. Alább panorámakép, görgess bele jobbra-balra:

Kuala lumpur szállás panoráma medence fürdőszoba

Az emelet számot egyébként gyorsan javítom, valójában nem a 34. hanem a 33A szinten laktam, mert a beruházó társaság nem meglepő módon kínai, Kínában pedig létezik az úgynevezett kvadrofóbia, ami a 4-es számtól való félelmet jelenti, tehát ők minden olyan szintet valami alternatív számmal, vagy betűvel illetnek, ami a 4-es számjegyet tartalmazná.

Erre is mondhatná az Apollo 13, hogy Houston, baj van, de hát mindenkinek megvan a maga fekete macskája amitől parázik, lépjünk be inkább az épületbe, ami amúgy laza 40 emelet magas hétköznapi lakóház!

A kép előterében nem valamiféle gettó látható, hanem az ős Kuala Lumpur utolsó autentikusan megmaradt része, amely olyan köztiszteletnek örvend, hogy senki nem meri beépíteni. A helyiek azt mondták, hogy aki erre engedélyt adna, azonnal megbukna politikailag. Ami elég nagy szó, tekintettel arra, hogy a maláj miniszterelnököt 12 évre csukták le, mert a fél világ pénzét ellopta a kedves famíliájával karöltve. Magyarán sok mindent megkockáztat amott is a helyi hatalom, de ezt a negyedet nem merte beépíteni. (Át)érzitek ennek az ezer tonnás acélnyi súlyát?

Kellemes, már-már kertvárosias, 1-2-3 szintes házakkal van tele, kis kifőzdékkel, amiben hatalmas élmény elveszni és csak sétálni egy darabig. Nézzük is meg, hogy ebből az irányból hogyan néz ki a lakásnak helyet adó hatalmas épület, a condominium!

Kuala Lumpur szállás Setia Sky airbnb épület

Condominium apartmanházak Délkelet-Ázsiában

Délkelet-Ázsiában az utóbbi 10-15 évben gombamód nőttek ki a földből a hatalmas magasházak és felhőkarcolók, amiknek egy komoly részében úgynevezett condominiumokat, azaz üzemeltetett apartmanházakat építettek. Ezekben a hatalmas, prémium minőségű épületekben van portaszolgálat, biztonsági őr, kamerarendszer, kártyás azonosítással működő lift, garázs, közös fitness terem, és általában a legfelső, panorámás szinten wellness részleg is. A szerencsésebb házaknak van valamilyen részlegesen fedett tetőterasza is, ahová előszeretettel építenek végtelenített úszómedence kreációkat.

Minden lakás tulajdonosa, bérlője (vagy, ha valaki kiadja turistáknak, akkor az adott apartman vendége) szabadon használhatja az összes közös részt az épületben, és a költséget közösen állják.

Setia Sky Suites Kuala Lumpur

Leírom a nevét és könnycseppek hullanak a szememből, olyan emlékeket ébreszt. És éppen ezek miatt az élmények miatt javaslom erősen, hogy bármennyire is csábító egy luxus hotel olcsón, inkább ilyent válasszatok. Mégpedig azért, mert a hotelben lutri, hogy melyik szobát kapjuk. Előre szinte lehetetlen megmondani, hogy lesz-e kilátás, vagy sem, vagy ha mégis, akkor melyik irányba. Itt én tudtam, hogy mit szeretnék és megmondtam a tulajnak, akkor veszem ki, ha azt fogom látni, ami a képeken van. Íme panorámaképen, görgess bele:

Kuala Lumpur szállás airbnb Setia Sky panoráma Petronas tornyok

Üvegkorlát teszi zavartalanná a kilátást, ami pontosan ugyanígy folytatódik a szomszédos hálószobában, majd az abból nyíló fürdőszobában is. Csupa üveg falak, 150 méterre a föld felett. Akinek itt nem dobog a szíve a torkában, ha van szerencséje egyszer megtapasztalni, az vagy jégszívű, vagy Kimi Räikkönen és kér egy sört.

Ha valaki kibérelné mert megtetszett neki és inkább kiköltözne, akkor a medián ár kb 230 ezer forint / hó, megvásárolni kb 75 millió forintért lehet. Az azért nem elrugaszkodott szerintem.

A felszereltséghez annyit, hogy nagy tv, nagy hifi, klíma, hűtő, felszerelt konyha, mosógép, internet alap. Ugorjunk is tovább, mit ad a condo? Azt adja, hogy fel lehet menni az 40. emeletre és ott vár a szingapúrira emlékeztető, Petronas tornyokra panorámás, végtelenített víztükrű, hajlított ívű medence. Egyik felén kis pocsáldával, másik felén pedig vízi fitness gépekkel. Panoráma kép, görgess (vagy húzkodj) bele:

Kuala Lumpur szállás airbnb Setia sky medence panoráma Petronas tornyok

Aki inkább masszíroztatná magát, az célba veheti az ajtón túl található Jacuzzik valamelyikét, ezek szintén a Petronas tornyok irányába néznek. Mivel a trópusi éghajlaton elvétve van meleg, ezért természetesen szauna is található itt, kifejezetten keménylegények és a már emlegetett jégszívűek számára. Képekre kattintva galéria nyílik:

Aki jobban szereti a szabad ég alatt tölteni az idejét, szintén megtalálja itt a számítását, mert hatalmas, zöld, buja növényzettel büszkélkedő udvar fogadja a 7. (hetedik!) emeleten. Azért ott, mert az alatta lévő 6 szint parkolóház és annak a tetejére dobták rá, így nincsenek kíváncsi tekintetek az utcáról. Katt:

Tudom, most senki nem utazik sehová, de poénból nézzünk egy karácsonyhoz közeli időpontot, amikor irtó menő a város, mert égigérő karácsonyfát állítanak a főtéren a Petronas tornyok tövében. Teszik mindezt annak ellenére, hogy olyannyira muzulmán ország, hogy a szomszédba járnak gumicukorért, mert a sertés tartalma miatt odahaza nem nézik jó szemmel az árusítását.

Kicsit más, mint egy mosogatószer nélküli apartman valahol itt a közelben, kétszer ennyiért, pedig fentebb leírtam, hogy mennyi ott egy ilyen ingatlan ára. Mit szólsz? Elutaznál ide? Kipróbálnál egy ilyent? Írd meg!

Érdekelnek a fürdős, wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben