Tokajban új Mercure Hotel nyílik

by Kassay Tamás

Tokajban nyit Mercure márkájú szállodát az Accor, a világ egyik legnagyobb szálloda- és vendéglátóipari cégcsoportja. A nemzetközi vállalat üzemeltetési szerződést írt alá a Hotel Tokaj Kft.-vel. Az új Mercure Tokaj hotel 2022 tavaszán fogadhatja első vendégeit – közölte a szállodacsoport az MTI-vel.

Mercure Hotel Tokaj

A Mercure eddig egyetlen egységgel volt jelen Magyarországon, a fővárosban. Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója a tokaji szálloda nyitását nagyszerű lehetőségnek nevezte vidéki hálózatuk bővítésére. Szerinte a leghíresebb magyar borút környéke egyre népszerűbb szabadidős úticél.

A szálloda 4 emeleten 55 modern és kényelmes szobát kínál majd, a legfelső emeleten executive apartmanokkal, a részletekről korábban már beszámoltam ebben a látványterveket is tartalmazó hosszabb cikkben a Minaro Hotel után.

Az új szálloda tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft. A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón. A Mercure Tokaj szállodát a neves magyar építésziroda, a BORD Építész Studio tervezi, amellyel interjút is készítettem egy másik projektjük, a debreceni Aquaticum Strand kapcsán.

Tarnai Gábor, a Hotel Tokaj Kft. képviselője elmondta: a készülő szálló a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben lesz, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. Tokaj – Budapest és a Balaton után – az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régiónak ígérkezik Magyarországon – tette hozzá.

A Mercure Hotel Tokajnak helyet adó régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják.

A francia Accor szállodaipari konszernek csaknem 5100 szállodája és 10 ezer vendéglátóhelye van a világ 110 országában. Világszerte mintegy 260 ezer munkatársat foglalkoztatnak. Az 1967-ben alapított, franciaországi központú Accor SA-t az Euronext párizsi tőzsdén jegyzik. A nyilvános cégadatok szerint az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt tavaly.

Precíz utazós és turizmus szakmai hírek várnak minden nap az Utazás Hírek csoportban, csatlakozz hozzánk!
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben