Pihentető őszi szünet: wellness gyerekekkel Zalakaroson

by Kassay Tamás

A nyár véget ért, már itt is az őszi szünet, a wellness élményekre pedig már sok család nagyon vágyik! A Zalakarosi Fürdő falai közt ilyenkor pezsdül fel igazán az élet, hiszen a fürdőzők, és velük együtt a külső medencék, valamint a külső élményelemek körüli zsivaj az épületekbe húzódik, ahol kicsik és nagyok tovább élvezhetik a nyáron megszokott élményeket, minőséget és természetesen magát a gyógyvizet. Az állandó szolgáltatások mellett a Zalakarosi Fürdő már javában készül az őszi szünetre wellness ajánlatokkal és színes programokkal, amelyek között pedig biztosan mindenki talál majd kedvére valót.

Őszi szünet és wellness gyerekekkel a Zalakarosi Fürdőben

A közelgő októberi hosszú hétvége, valamint a szintén hamarosan kezdődő őszi szünet remek alkalmak a kikapcsolódásra és a feltöltődésre, ezért két programsorozatot is ajánlunk azok számára, akik még bizonytalanok, hogy merre induljanak ezen időszakban a családjukkal, és azok számára is, akik már biztosak benne, hogy a következő napokban/hetekben ellátogatnak Zalakarosra és a Zalakarosi Fürdőbe. Egy biztos: a wellness gyerekekkel nagyon is lehetséges!

őszi szünet wellness gyerekekkel zalakarosi fürdő
Wellness gyerekekkel? Miért ne? A szaunavilágban gyermek szauna is várja a családokat Zalakaroson!

A Fürdő Hotel családi szobával várja a családokat

Minden családi pihenés sarkalatos pontja a szállás, tudják jól ezt Zalakaroson is, és kifejezetten az őszi szünetre kidolgoztak családbarát ajánlatokat, érdemes őket megfontolni. A zalakarosi Fürdő Hotel svédasztalos büféreggelivel és büfévacsorával vár, az étkezés így kényelmesen meg is van oldva. A hotel fürdőbelépőt is biztosít napi többszöri belépéssel a tartózkodás teljes időtartama alatt. A Wi-Fi annyira természetes, hogy mondanom sem kell, épp csak megemlítem, és a szobához jár köntös, az ingyenes parkolás közvetlenül a bejárat előtt pedig az autóját féltő apukák arcára is mosolyt csal. Na de lássuk most előbb a programokat, szállást utána is ráérünk foglalni!

Ünnepi szauna hétvége Zalakaroson az október 23-i hosszú hétvégén

Az október 20-án, azaz e hét pénteken kezdődő zalakarosi programsorozat 4 napon keresztül – minden nap 11:00 és 18:00 között – óránként más-más élményt kínál a fürdő vendégei és a szauna szerelmesei számára. Narancsos-cukros peeling, málnás-shea vajas hidratálás, valamint az ősz tematikáját követő illóolajos, és az összes érzékszervet egyszerre kényeztető szauna- és gőzprogramok váltják majd egymást.

A szaunaprogramokon illetve gőzprogramokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrációnak pedig a kiválasztott felöntés előtt legalább 15 perccel meg kell történnie. Az Ünnepi szauna hétvége részletes programja a fürdő honlapján olvasható.

Fontos, hogy a Zalakarosi Fürdőben a szaunavilág a nyugati szaunázási szokásoknak megfelelően textilmentes terület, és kizárólag 18 éven felüliek látogathatják, ugyanakkor a gyermekek számára igazi gyermekbirodalom áll rendelkezésre, ahol alacsonyabb hőmérséklet mellett, biztonságos körülmények között és természetesen fürdőruhában, ők is megismerkedhetnek a szaunázás élményével.

Halloween-i családi VAKÁCIÓ a Zalakarosi Fürdőben

A családok számára szinte a teljes őszi szünetre kínál megoldást a Zalakarosi Fürdő beltéri gyermekvilága, hiszen az október 28. és november 5. közötti időszak valamennyi napján változatos és szórakoztató programokkal várja a gyermekeket a fürdőkomplexum. A fürdő gyermekvilágában a Halloween időszakához kapcsolódó programokkal igyekeznek feledhetetlenné tenni az őszi szünetet a legkisebbek számára. Lesz:

 • óriásbuborék show,
 • Twister Party,
 • székfoglaló játék,
 • célbadobó verseny,
 • társasjáték és
 • kártyaparty, továbbá
 • naponta 2×20 perces vízitorna,
 • különböző kézműves programok (őszi ajtódísz, levélnyomat, karkötő és maszk készítés).

A Halloween-i gyermekprogramon való részvétel feltétele mindössze az adott napra érvényes fürdőbelépőjegy megváltása. A Halloween-i VAKÁCIÓ programja bizonyosan mosolyt varázsol a gyerekek arcára.

Zalakarosi Fürdő őszi programok

Családbarát környezet és wellness kikapcsolódás a gyerekek számára is

Az időszakos programok mellett a zalakarosi élményfürdő és a beltéri gyermekvilág közötti területen található szauna világban a gyermekek az év minden napján kipróbálhatják a légzőszervek működésére rendkívül jó hatást gyakorló sóhomokozót, vagy épp a gyermekek számára is kellemes hőmérsékletű, 40-45 fokra felfűtött gyermekszaunát is, amely garantáltan kiszívja az utolsó energiamorzsákat is az izgő-mozgó gyerkőcökből, akik számára így biztosan édes és nyugodt lesz az éjszakai pihenés a fürdőben töltött nap után.

A családok kényelmét és zavartalan pihenését hivatott szolgálni továbbá az egyszerű, mégis ízletes fogásokat kínáló családi büfé, valamint a tágas, kényelmes bútorzattal felszerelt pihenőtér, és a baba-mama szoba, ami a délutáni csendespihenő alatti elvonuláshoz biztosít kiváló terepet.

Ahhoz, hogy a gyermekek maximálisan jól érezzék magukat, elengedhetetlen, hogy a szülők is kiegyensúlyozottak legyenek, és megkapják azt a figyelmet és törődést, amit nagyon is megérdemelnek. A Zalakarosi Fürdő természetesen számos jól ismert kezelést és programot kínál a megfáradt, pihenésre vágyó felnőttek számára is, az élmény azonban fokozható, hiszen nem régen debütált az Érték és Minőség Nagydíjat is bezsebelő, zalakarosi gyógyvizet tartalmazó kozmetikai termékcsalád, amiben a kezelések során is alkalmazott masszázskrém mellett gyógyvíz felhasználásával készült testápoló, valamint tusfürdő és sampon kettős kombinációja is megtalálható. A termékekről az alábbi írásunkban még több infó található:

Kirándulástippek az őszi szünetre gyerekekkel Zalakaroson

 • Túra: Zalakaros 7 darab, 4-10 km hosszú gyalogtúra útvonallal vár.
 • Kerékpár: 8 darab, tökéletesen kiépített kerékpárút szeli át a környéket.
 • Kis-Balaton: a hely, ahol a mérnöki tudomány és egy bámulatos élővilág varázslatos mikrokozmoszt alkot. 30 kilométeres kerékpártúrát lehet tenni erre, így akár autó nélkül is megközelíthető. A madárvilág a fiatalokat és az időseket egyaránt lenyűgözi.
 • Zobori élménypark, amely nyári szánkóval, 4D mozival, és Magyarország egyetlen hullámvasútjával vár bármilyen időjárás esetén.
 • Történelmi kalandpark, amely a honfoglalás korától napjainkig tartó képzeletbeli időutazást kínál.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben