Indotek Group Görögország terjeszkedés Oscar Hotel Athen Jellinek Dániel

A görögországi hotelpiacon terjeszkedik az Indotek Group – nemzetközi porondra lépnek a magyar szállodai befektetők

by Kassay Tamás

Az Indotek Group megvásárolt egy háromcsillagos, 124 szobás szállodát, ezzel belépett az athéni ingatlanpiacra. Az Oscar Hotel Athen a cégcsoport első görögországi ingatlanakvizíciója, amellyel több mint 6000 négyzetméternyi területtel bővítette nemzetközi ingatlanportfólióját. Az Indotek Group célja, hogy a teljes körű felújítást követően a jelenleg zárva tartó szálloda szobáit mihamarabb megnyissa a vendégek előtt.

Az Indotek görögországi terjeszkedése mellett néhány hónapja írtam róla, hogy a BDPST Group Spanyolországban üzletel, míg a Hunguest Hotels is mozgolódik, bár utóbbi társaság éppenséggel eladott 2 hotelt Ausztriában.

Az Indotek Group az Oscar Hotel Athen akvizíciójával tovább erősíti nemzetközi ingatlanpiaci pozícióját Görögországban és Délkelet-Európában.

Görögországban vásárolt szállodát az Indotek Group, így Magyarország mellett összesen már 12 országban van jelen az ingatlanpiaci társaság. A jelenleg zárva tartó, háromcsillagos Oscar Hotel Athén több mint 6000 négyzetméteres épületét az Indotek Group azzal a céllal vásárolta meg a görög NBG Banktól, hogy teljes körű felújítást követően hosszú távon üzemeltesse. A szálloda lokáció szempontjából kitűnő helyen fekszik, az athéni pályaudvar közvetlen közelében, az ókori athéni agorától és a belvárostól mindössze néhány kilométerre. Az szálloda épülete 5 emeleten 124 szobával, kültéri úszómedencével, saját bárral, étteremmel és konferenciateremmel fogadja majd a vendégeit.

Indotek Group Görögország terjeszkedés Oscar Hotel Athen Jellinek Dániel
Vár az Utazás hírek csoport.

Az Oscar Hotel Athén megvásárlásával a cégcsoport az első ingatlantranzakciós ügyletét bonyolította le Görögországban. A vásárlás a társaság – földrajzilag és ingatlantípusokat illetően is a diverzifikációra törekvő – nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részként valósult meg, hiszen az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett többek között Közép- és Dél-Európában is folyamatosan keresi a potenciális befektetési célpontokat.

„Az Indotek Group jelenleg 12 ország ingatlanpiacán folytat sikeres befektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet. Nemzetközi sikereink, eredményes terjeszkedési stratégiánk több évtizedes ingatlanpiaci tapasztalaton és naprakész szaktudáson alapulnak. A mostani tranzakciónak köszönhetően tovább erősítettük jelenlétünket a délkelet-európai térségben is. Görögországot régóta figyeljük, hiszen élénk turizmusa számos befektetési lehetőséget kínál. Az Indotek Group több hazai szálloda felújítása és sikeres működtetése révén jelentős tapasztalattal rendelkezik a szállodapiacon, amit az Oscar Hotel Athén megújításakor is hasznosítani fogunk” 

– mondta Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Az Indotek Group a Gellért Szálló, a Sofitel Hotel és a Ferihegyi reptér kapcsán ismert Magyarországon

Az Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. 2021 októberében azzal kerültek be a hírekbe és a Spabook oldalára is, hogy bejelentkeztek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megvásárlására. Más alkalommal is írtam már róluk, ugyanis az ikonikus Gellért Szálló szintén az Indotek tulajdonába került és idén év elejétől felújítás miatt be is zárták azt. Szintén felújítási munkálatokat végeznek a budapesti városképet meghatározó Sofitel Hotel épületén is.

Az Indotek Group jelenleg piacvezető az A, B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. A több mint 460 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1,86 millió négyzetmétert, amelyen több mint 3500 bérlő osztozik.

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 30 irodaház, és 26 fővárosi és vidéki bevásárlóközpont.

Emellett az Indotek Group számos szállodát, valamint számtalan raktárépületet és iparterületet tulajdonol, továbbá a csoport több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel van jelen a lakossági ingatlanpiacon is.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben