Tégelybe zárt Zalakaros: gyógyvíz, amit mostantól bárhová magunkkal vihetünk

by Kassay Tamás

Zalakaros gyógyvizéről a fürdő és a virágos város szokott eszünkbe jutni, mostantól viszont már kozmetikai termékek is készülnek belőle, hiszen nem rég debütáltak a zalakarosi gyógyvízből készült termékek, amelyek a közelmúltban elnyerték az Érték és Minőség Nagydíjat is.

Érték és Minőség Nagydíjat nyertek a zalakarosi gyógyvízből készülő kozmetikai termékek: masszázskrém, arckrém, testápoló, tusfürdő és sampon szerepel a palettán

Az új termékcsaládot bemutatták a 2023-as Érték és Minőség Nagydíj keretében a szakavatott közönségnek is. A gyógyvizes kozmetikumok debütálása kiválóan sikerült, így szeptember 7-e óta már díjnyertes termékcsaládból válogathat az, aki számára valóban fontos az érték és a minőség.

Érték és Minőség Nagydíj Zalakaros gyógyvizes kozmetikumok

A díj egy visszaigazolás is egyben, hiszen a Zalakarosi Fürdő értéket és minőséget képvisel Magyarországon.

– mondta Végh Andor, a Zalakarosi fürdő igazgatója.

Azok a Zalakarosra látogató vendégek, akik részt vettek valamilyen speciális kezelésen, már megismerhették például a gyógyvizet tartalmazó masszázskrémet. A termékcsalád további tagjai a gyógyvíz felhasználásával készült testápoló, valamint tusfürdő és sampon kettős kombinációja, illetve a hidratáló arckrém, amely a 25+ és a 45+ korcsoport számára is kiemelt hatással bír.

Érték és Minőség Nagydíj Zalakaros gyógyvizes kozmetikumok
fotók: Zalakarosi fürdő engedélyével

A Spabook kérdésére a Zalakarosi fürdő értékesítési és marketing vezetője elmondta, hogy a jövőben biztosan tovább bővül majd a termékcsalád, és a tervek szerint a termékcsalád legújabb tagja gyógyászati készítmény lesz.

A vendégek visszajelzései abszolút pozitívak, ami azért is fontos, mert a termék készítőinek egyértelmű célja, hogy a vendégek magukkal vihessék a zalakarosi életérzést, és az otthonaikban is átélhessék, érezhessék a gyógyvíz nyújtotta kényeztetést.

– tudtuk meg.

A zalakarosi gyógyvízzel készült kozmetikumok webshopból is megrendelhetők.

Nem a kozmetikai termékek bevezetése az egyetlen innováció Zalakaroson: közel 200 millió forintos saját költségvetésből épített ki geotermikus energia hálózatot a Zalakarosi Fürdő

A rendszer ünnepélyes avatására 2023. szeptember 8-án került sor, aminek köszönhetően a fürdő a A D6-os kút vizét használja fel a gázenergia kiváltására. A több, mint 2000 méter mélyről feltörő, 96 Celsius fokos víz ezidáig 40 méteres mélységben történő hideg vizes hűtést követően jutott a földfelszínre.

Az új rendszer kialakításával az imént említett mélységben egy speciális szer hozzáadásával meggátolják a vízkő kicsapódását, s ezzel együtt elérik azt, hogy a víz 85-90 Celsius fokosan érkezzen a felszínre. Egy hőcserélőn keresztül már lágy víz kering a kiépített rendszerben, amely a kazánra történő csatlakoztatásával biztosítja az épületek fűtését.

A begyűrűzött energiaválság megoldása a fosszilis energiáktól való függetlenedés, a most kiépített új energiahálózat pedig 200-250 ezer köbméter gáz kiváltására alkalmas.

A geotermikus energia korlátlan és folytonos energia nyereséget jelent, ezzel születhet újjá a Zalakarosi Fürdő, hiszen a környezettudatosság és fenntarthatóság kiemelt fontosággal bír a jövő tekintében.

– emelte ki Végh Andor fürdőigazgató.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben