Így búcsúzik a Gellért Hotel – a nosztalgia szerelmesei november végéig meglátogathatják

by Kassay Tamás

A Danubius Hotels december 1-jén bezárja Budapest egyik legismertebb történelmi szállodáját, a városképet is meghatározó Gellért Hotel, avagy régi nevén Gellért Szálló egységét felújítási munkálatok miatt. A különleges búcsúkampány keretében Gellért nosztalgia ételek, épületséták és fényfestés is várja a Danubius Hotel Gellért törzsvendégei mellett mindazokat, akik régi – bár megkopott – fényében szeretnék még látni az épületet. November végéig még meg lehet szállni, vagy tetszés szerint csak vacsorázni, kávézni, esetleg rendezvényeket tartani a patinás épületben.

A Danubius Hotels különleges kampánnyal búcsúzik a Gellérttől a 6 hetes Gellért Grand Finale keretében

Gellért Grand Finale néven búcsúzik a Danubius Hotels az ikonikus szállodától, amelyet 2021. december 1-jén bezár, hogy a tulajdonos (a Ferihegyi Repülőtérért is bejelentkező) Indotek Group megkezdhesse a felújítást, amivel együtt a BGYH is felújíthatja a Gellért fürdőt. Az Indotek Group 2019-ben vásárolta meg a Gellért Hotelt a Danubius Zrt.-től, az elmúlt 2 évben a Danubius Hotels üzemeltette a szállodát.

Gellért Grand Finale – Még vár minden, amitől Gellért a Gellért!

A Danubius Hotels munkatársai sok szép emléket őriznek a szállodáról, amelynek 40 éves közös múltja van a Danubius-szal. A kampány során szállodai épületséták, retro vacsoraest koncertekkel és az ikonikus Gellért Sörözőben múltidéző „Gellértes” menüsor várja az érdeklődőket.

Danubius Hotel Gellért Grand Final felújítás bezárás búcsúzik
fotó: Danubius Hotels

Azért, hogy a fővárosiak figyelmét is felhívják a közelgő búcsúzásra 2021. október 21-től egy héten keresztül, esténként különleges fényfestés díszíti Budapest ikonikus épületének homlokzatát.

Danubius Hotel Gellért Grand Final felújítás bezárás búcsúzik
fotó: Hinka Zsolt

A kampány részletes programját a Danubius Hotel Gellért weboldalán lehet böngészni. A közösségi média felületeken a Danubius Hotels visszatekint a szecessziós Gellért szálló 103 éves történelmére, gasztronómiájára, a szálló világhírű lakóira és az országszerte ismert tematikus rendezvényeire.

„Az utolsó 6 hét következik, amikor a Danubius Hotel Gellértet még abban a formájában és hangulatában láthatjuk, ahogyan megismertük. Ebben az időszakban a vendégeinkkel együtt mi, a Danubius is búcsúzik a szállodától. Aki a szállodaiparban dolgozik, tudja, hogy minden egyes szállodának meg van a maga varázsa. A Gellértre ez különösen igaz, ezért méltó kampánnyal készülünk erre az időszakra”

– mondta el Kovács Balázs a Danubius Hotels vezérigazgatója

A szálloda foglalási felületeit a decembert követő időszakra korábban már lezárták, az addigra már bent levő foglalásokat pedig a vendégekkel egyeztetve áthelyezték a Danubius Hotels más szállodáiba, vagy a zárást megelőző időpontra.

A szálloda munkatársaira a továbbiakban is számít a szállodalánc: „Kiváló munkatársakkal dolgozunk a Gellértben, mindenkire számítunk a jövőben is. A pandémia megmutatta, hogy a sikerünk a munkatársainkon alapszik, velük együtt tudjuk az utazásba vetett bizalmat újra megerősíteni. Munkatársaink vendégszeretetével és profizmusával a jövőben is találkozhatnak a Danubius Hotels többi szállodájában” – tette hozzá Kovács Balázs.

5 csillagos luxusszállodaként születik újjá a Gellért Hotel

Danubius Hotel Gellért Grand Final felújítás bezárás búcsúzik
fotó: Danubius Hotels

A Danubius 2019-ben kötött megállapodást a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért szálloda eladásáról. A Danubius szállodalánc tulajdonosainak célja az volt, hogy megtalálják azt a befektetőt, aki lehetővé teszi, hogy az ikonikus épület újra elfoglalhassa méltó helyét Budapest luxusszállodái között. Az Indotek Group a Gellért hotel megvásárlásakor elmondta, hogy teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben. Az eredeti külső megtartása mellett az épületet ötcsillagos szállodaként a minőségi turizmus szolgálatába kívánja állítani. A felek 2019 júniusában, a szerződéskötéskor megállapodtak, hogy a Danubius Hotels üzemelteti a Gellért szállodát az ezt követő években, az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig. Ez a szakasz zárult most le.

Az eddigi 4 csillagos besoroláshoz képest tehát szintlépés következik, amely minden bizonnyal egy új üzemeltető megjelenését is fogja jelenteni, hiszen a luxus szinthez megfelelő know-how is szükséges. Az öldöklő nemzetközi versenyre tekintettel valószínűleg egy komolyabb, ismert luxus brand megjelenésével is megtámogatják majd a hotelt. A magam részéről szívesen látnék teljesen helyi üzemeltető csapatot saját márkával, de ez nem egyszerű terep. Meglátjuk, mit, illetve kit hoz a jövő a Gellért Hotel élére.

Milyen hotel nyílhat a Gellért Szálló helyén?

Az InterContinental jól megvan a pesti oldalon, nem tartom valószínűnek az IHG portfólióbővítését Budapesten és haonlóan látam a Hilton lánc esetét is. Ugyancsak elég jól el vagyunk látva Marriott egységekkel, de tőlük esélyes lehetne a Gellértben egy W Hotels, vagy St. Regis márka megjelenése. Ha viszont a tőzsdézők aranyszabálya szerint gondolkodnak az érintettek, amely szerint ne pakold minden tojásod egyetlen kosárba, akkor másfelé tekintenek. Izgalmas lehetne például a Wyndham Grand megjelenése Budapesten, mert még nincsenek itt jelen. Ha pedig igazán nagyot szeretnének gurítani, akkor Shangri-La, esetleg The Peninsula, (vagy hasonló keleti luxusmárka) de ezeket szinte kizárhatjuk – sajnos.

Szóba jöhetne még a Raffles, vagy esetleg a Fairmont is, amelyek a Sofitel lánchoz tartoznak és velük a pesti oldali, szintén felújítás alatt álló és Indotek csoporthoz tartozó Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel miatt már van élő kapcsolatuk.

Precíz utazós és turizmus szakmai hírek várnak minden nap az Utazás Hírek csoportban, csatlakozz hozzánk!
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben