utazás Moldova korlátozás nélkül védettségi igazolvány Chisinau

Újabb országba utazhatunk korlátozás nélkül, ha be vagyunk oltva

by Kassay Tamás

Június 1-jétől karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyar és moldáv állampolgárok a két ország között – jelentette be ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„Számos országgal, folyamatosan egyeztetünk az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról és a szabad utazás lehetőségéről”, írta Facebook bejegyzésében Szijjártó.

A Moldovai Köztársaság jelenleg az egy főre jutó GDP alapján Európa legszegényebb állama.

Moldova kicsi, sűrűn lakott, kedvező mezőgazdasági klímával és kiváló termőtalajjal rendelkező ország, amelynek gazdasága az agráriumra épít, a mai napig a mezőgazdaság és a feldolgozóipar adja a bruttó nemzeti össztermék 60%-át. Az ország lakosságának többsége jelenleg is községekben lakik. Mivel ipari nyersanyagkincse, kőolaj-, illetve földgázkitermelése egyáltalán nincsen, az ország ipara erősen importfüggő. (wiki)

Ezekbe az országokba utazhatunk szabadon védettségi igazolvánnyal, ha be vagyunk oltva

utazás Moldova korlátozás nélkül védettségi igazolvány Chisinau
 1. Bahrein
 2. Csehország
 3. Észak-Macedónia
 4. Grúzia
 5. Moldova
 6. Mongólia
 7. Montenegró
 8. Szerbia
 9. Szlovénia
 10. Törökország
 11. Horvátország (ide kell az oltási igazolás is!)
 12. Szlovákia: szóbeli megállapodás már született, pontos dátum és rendelet még nincsen, de néhány napon belül várható.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

Romániába szintén szabadon beutazhatunk, mivel Magyarország már nem számít erősen fertőzött területnek a román besorolás szerint, tehát sem teszt, sem karantén, sem oltási kötelezettség nincsen, viszont hazafelé csak akkor nem kerülünk karanténba, ha van védettségi igazolásunk, anélkül jár a 10 napos otthonlét, ami 2 darab teszttel váltható ki – kivéve, ha üzleti, vagy oktatási célból utaztunk.

A kommentek között volt egy igazán turizmus szakmai, amit kénytelen vagyok kiemelni, mert fontosabb, mint azt bárki is hinné. Ugyanis, a kiemelt turisztikai területeinken erős lesz ugyan a belföldi turizmus, de azt látni kell, hogy a külföldiek rettenetesen hiányoznak, a kapacitások nagyságrendileg felét nem tudja feltölteni a belföldi utazók mennyisége. Ezért ez a hozzászólás remélem, eljut a megfelelő helyekre, mert a döntéshozói érdek a siker, ez pedig most a legjobb tanács, amivel ingyenesen tudunk szolgálni ahhoz, hogy sikeresek lehessenek:

„Most, hogy mar az összes legnépszerűbb nyári desztinációnkkal sikerült megegyezni, nem lehetne esetleg egy kis energiát fordítani arra, hogy külföldi turisták TURIZMUS céljából legalább negatív PCR teszttel jöhessenek és megmenthessék a csőd szélén lévő éttermeket, szállodákat, utazási irodákat, stb?”

Igen alapos írásban gyűjtöttem össze, hogy milyen típusú feltételek vannak, melyik oltás melyik országba jó, melyik ország ahová nem kell semmi, és még sok precíz, fontos információt, aki szeretne képben lenni, annak kötelező olvasmány sajnos:

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben