Visegrád szálloda tűz hotel Silvanus

Tűz ütött ki a neves wellness hotelben, kigyulladt a Hotel Silvanus

by Kassay Tamás

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy visegrádi szálloda negyedik szintje, a Feketehegy utcában. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalvi önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek több vízsugárral oltják a lángokat. – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelem.

Szombaton délelőtt kigyulladt a Hotel Silvanus Visegrád épületének felső része és a tetőszerkezete, nagyjából 200-300 négyzetméteren ég a tűz – erősítette meg a Pest vármegyei katasztrófavédelem.

A Hotel Silvanus, amely országos hírű wellness szálloda és kedvelt az általa kínált panoráma miatt, a jelenlegi hírek szerint a 4. emeleten teljes terjedelmében ég. A tűzoltók a legmagasabb, ötös riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel vonultak a helyszínre, hivatásos önkéntes egységek is érkeztek. Jelenleg is több vízsugárral oltják a lángokat, most az a cél, hogy megakadályozzák a tűz terjedését másik szintekre, illetve a környezetre.

A Silvanus hotelben 200 vendég tartózkodott a tűz keletkezésének idején, a katasztrófavédelem tudomása szerint nem történt sérülés és mindenki időben el tudta hagyni a szállodát. Az épület átvizsgálása a tűz eloltása után kezdődik meg. A vizsgálatok fognak arra választ adni, hogy mi okozta a szállodatüzet.

A helyszínhez vezető Panoráma utat és a Simontornyai utat a rendőrség lezárta, arra kérik az embereket, hogy kerüljék el a helyszínt.

Az Időkép nagymarosi webkameráján látható és végigkövethető a füstfelhő növekedése.

Frissítés: a Hotel Silvanus saját Facebook oldalán tett közzé képeket a tűz pusztításáról, miután sikerült eloltani a lángokat.

Szállodai tűzesetek az előző néhány évben

Sajnos az utóbbi néhány évben több hasonló eset is történt, volt amelyikben teljesen kiégett egy szálloda, míg más esetek szerencsésebben alakultak. Alábbiakban ezekről adunk gyors áttekintést:

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben