Átadták a Mercure Tokaj Center Hotel, az Accor szállodalánc új egységét

by Kassay Tamás

Átadták a Mercure Tokaj Center szállodát Tokajban március 25-én pénteken. Az ünnepélyes pillanatról a Hotel Tokaj Kft. tájékoztatta az MTI-t. A szálloda az Accor szállodalánc új hotele 2,5 milliárd forintos beruházással épült meg, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-pályázatán keresztül a magyar kormány 350 millió forinttal támogatott.

Az újonnan megnyíló, 4 emeletes, 55 szobás hotel Tokaj legnagyobb szállodájaként nyitja meg szobáit. A hotel a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben kapott helyet, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. A ház a teljes rekonstrukció és modernizáció után korszerű köntösben, modern szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

A legfelső emeleten executive apartmanok is helyet kaptak, így a vendégek több szobatípus közül is választhatnak.
A szálloda már várja a foglalásokat, a legelső foglalható éjszaka április 10. A szálloda saját honlapja egyelőre funkciótlanul árválkodik, pedig egy remek galériának örültünk volna.

A sajtóbemutatóról annyit azért tudunk, hogy a szálloda minden szobájából nagyszerű kilátás nyílik a Tiszára és Tokaj emblematikus hegyére, amely szimbolikusan a fürdőszobák dekorációjában is látható. A régió boraira a régi szállodából megőrzött szőlőszem formájú lámpabúrák utalnak. Üdvözlöm ezt a megoldást, hiszen Tokaj borvidéke szerepel az UNESCO világörökségi listáján is, amellyel harmóniában lenni, a régió hangulatát, egységét sugározni egyfelől kívánatos, másfelől dicséretes.

Bízom abban, hogy a korábbi látványterveken látható zöld növényfal a végleges házon is megjelenik, mert jól néz ki, ráadásul segíti a ház klímahatékony üzemelését is!

Mercure Tokaj Center Hotel Tokaj 4 csillag Accor
Galéria ide kattintva tekinthető meg. Precíz hírekkel vár az Utazás hírek csoport.

A megújult hotel 4 csillagos minősítéssel és új szolgáltatásokkal nyit:

  • kültéri medence és napozó,
  • belső wellness sziget,
  • új bor bisztró az utca fronton.

A Mercure Tokaj Center Hotel szállodaigazgatója Nyíri Csilla lett.

Az Accore már idén februárban kinevezte az új egység igazgatóját, a pozíciót Nyíri Csilla töltheti be. A szakember több mint 25 éves gyakorlattal rendelkezik a vendéglátásmenedzsment és a rendezvényszervezés területén, a luxus- és középkategóriás vendéglátás piacán. 

„A tokaji Mercure egy nyolcvanas évekből származó ikonikus épületben kap helyet, amely korábban a város egyetlen szállodája volt. A történelmi helyszín és a lenyűgöző környezet együtt tökéletes élményt nyújt majd a vendégek számára, szorosan kapcsolódva a Mercure márka lényegéhez. Tokaj Budapest és a Balaton után az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régió Magyarországon, a Mercure Tokaj pedig a város legnagyobb szállodájaként üzemel ezentúl”

– mondta el az átadáson Nyiri Csilla igazgató.

A Mercure Tokaj Center Hotel az Accor szállodalánc 4. magyarországi és 1. vidéki szállodája

A hotel tulajdonosa a Hotel Tokaj Kft. amely jelen van az ingatlan, turizmus és mezőgazdaság területén is, és már több szállodával rendelkezik Magyarországon, többek között Hajdúszoboszlón.

Az Accor a világ vezető szállodaipari csoportja, csaknem 5100 szállodájában és 10 ezer vendéglátóhelyen a világ 110 országában van jelen.

Komoly szállodafejlesztések Tokajban

Korábban több cikkben is foglalkoztam Tokaj fejlesztési irányával, bemutattam az épülő 5 csillagos Minaro Hotel első elkészült szobájának fényképeit, és korábban a teljes koncepciót is.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben